lumin-teszt-computer-audiophile Page 1

„A Lumin viszont mentes mindenféle ilyen hálózati lejátszó betegségtől. Rátöltöttem nagyfelbontású, alacsony felbontású, a létező legmagasabb felbontású, akármilyen felbontású anyagot, de bármivel is próbálkoztam, a Lumin mindent lejátszott. Szaggatásmentes DSD lejátszás? Semmi gond, a Lumin tökéletesen kezeli ezt a formátumot is. Szaggatásmentes 24 bites / 192 kHz-es lejátszás? Ez is gond nélkül megy rajta. Nem vitás, a Lumin a legkifinomultabb hálózati audió lejátszó, amely valaha is a kezem ügyébe került!”

A teljes teszt letölthető ide kattintva.

Lumin digitális hálózati lejátszó - sixmoons.comÚj márka a Limar Audio kínálatában a Lumin.

A cég digitális audiofil hálózati lejátszóját a sixmoons.com-nál Joel Chevassus tesztelte.

„A most tesztelt Lumin digitális audiofil hálózati lejátszója személyes céljaim szempontjából igen érdekes kompromisszumos megoldásnak tekinthető. A Lumin nem támaszt korlátokat a tárolókapacitás vonatkozásában, a külső NAS tárolónak köszönhetően tökéletesen zajtalan és igen gyors, tökéletesen kompatibilis az egyéb UpnP alkalmazásokkal, mint amilyen például a Kinsky (ez egy Linn alkalmazás) és segítségével kivédhetőek a sok gondot okozó digitális időalap torzulások, hiszen csúcsminőségű beépített DAC egységgel működik.

Aesthetix Rhea Signature - the absolute sound teszt

Aesthetix Rhea Signature hangszedő illesztő erősítő fokozat, Calypso Signature vonalszintű erősítő és Atlas Signature hibrid monoblokkok teszt

„Az Aesthetix fő embere, Jim White valamikor a Theta digital nagy fehér főnöke volt, mielőtt az analóg zene iránti szenvedélye (és a legjobb ilyen készülékek megvalósítása iránti vágya) megmentette a lelkét a sötét oldalon való elveszéstől. A most előttem lévő készülékeket nyugodt lelkiismerettel nevezhetem harmadik generációs termékeknek, de azonos vérvonallal a korábbi nagy elődök kifinomultabb és hasonlóképpen ragyogó teljesítményű utódainak tekinthetjük azokat.”

Roy Gregory

Paradign Sub 2 Product Review teszt

„Egyetlen más olyan mélynyomóval sem találkoztam, amely ennyire lenyűgözött volna, főleg nem ebben az árkategóriában … rendkívüli … mélyebbre megy és nagyobbat szól, mint amit valaha is hallottam… Úgy tűnt, hogy nincs határa a SUB2 kimenő teljesítményének. Annál jobban éreztem a szobám határait. Tényleg nem tudom, hogy meddig mehetne el valójában a mélynyomó teljesítménye, csak abban vagyok biztos, hogy sokkal több mélyhangot tud adni, mint amire valaha is szükségem lehetne…”
Jeff Fritz

 

 

paradigm-shift-teszt

A Paradigm nagy hagyományokkal rendelkezik a hangsugárzók gyártása terén, az új ter-mékcsaládjuk, a Shift sorozat pedig a márka is legígéretesebb új fejlesztésének tekinthető. Ahelyett, hogy teljesen új termékcsaládot tervezett volna, a Paradigm inkább az új életstílus által megkívánt új termékféleségek, így például aktív asztali vagy polca helyezhető hangsu-gárzók, fejhallgatók, hangvetők vagy akár vezeték nélküli hangsugárzók kifejlesztésére for-dította a fejlesztési forrásait. A jelen teszt tárgyát képező A2 aktív hangsugárzó vitathatatlanul a Shift sorozat megkoronázása és még azt is megkockáztatnám, hogy a Paradigm eddig gyártott legjobb általános célú hangsugárzója.

Írta: Andrew Robinson,  2012, július 30

 

Az Anthem MRX 300 AV rádióerősítő tesztje www.avforums.com

„Az év elején teszteltük az Anthem MRX 700 AV rádióerősí-tőjét és mi tagadás, nagy benyomást tett ránk a készülék teljesítőképessége és az Anthem saját fejlesztésű teremakusztikai korrekciós és rendszerbeállító programjának nagyszerűsége. Az MRX 300 ára fele az MRX 700 árának és bár hiányzik belőle néhány szolgáltatás, benne van minden fontos elem, így természetesen az Anthem Room Correction teremakusztikai korrekciós program is. De nézzük meg, hogy hogyan vizsgázik az MRX 300 a nagy testvérével és a versenytársak néhány modelljével össze-hasonlítva.”

2012. július 27-én tesztelte Stephen Withers

„Már a 7. generációnál tart a Paradigm Monitor sorozata, amely időközben a megfizethető áron megvásárolható jó  hangzás  szinonimájává vált. Távolról sem állítjuk, hogy a világ legjobbja, de elvitathatatlanul sokat nyújt, elégedettséget és értéket sugároz. Minden bizonnyal ez tette olyan sikeressé a kanadai gyártó termékét az elmúlt negyed évszázadban.
Tegyünk fel például egy jó minőségben felvett rocklemezt, mint amilyen például a Mobile Fidelity Stevie Ray Vaughan The Sky Is Crying SACD lemeze (amelyet a 22-as számban teszteltem) és nem győzünk majd csodálkozni azon, hogy milyen megdöbbentően jó ennek a kisméretű, mindössze 1.198 dollárba kerülő Monitor 9 hangsugárzónak a mélyhangátvitele.”

The Absolute Sound 2012 április

Martin Logan Ethos teszt„A MartinLogan elektrosztatikus hangsugárzóinak kortalan szépségét már számos mozi- és TV-filmben csodálhattuk meg. Szemet gyönyörködtető megjelenésükkel és szokatlan kivitelükkel méltán keltették fel a rendezők, vagy a lakberendezők figyelmét, de az audiofil hangzás élvezői is örömmel nyugtázhatják, hogy a hangsugárzók „Feleség Általi Elfogadás” (FÁE) tényezője is igen magas.

De nem csak a megjelenés számít, a készülékek hangzása is legalább olyan jó kell, hogy legyen! Ezen a téren is szerencsésnek mondhatóak az amerikai cég gyártmányai: A szemre is tetszetős hangsugárzók ragyogó hangzásuk okán is sorra gyűjtik be a legrangosabb elismeréseket, de mi magunk is kitüntettük a Sound+ Image 2012 díjjal: a MartinLogan Ethos termékét az év sztereó hangsugárzójának választottuk az 5000 dollár feletti kategóriában. Ez is mutatja, hogy a MartinLogan mérnökeinek kezei közül kerülnek ki a piacon lévő legszebb hangú hangsugárzók.”

Home Theatre 2012/1

MartinLogan ElectroMotion ESL hangfal HiFi + teszt„MartinLogan név örökre összefonódik a csúcsteljesítményű hibrid elektrosztatikus hangsugárzókkal, hiszen pontosan ez a terület az, ahol a cég úttörő fejlesztő munkát végzett. Nem vitás, hogy a Martin Logan termékei jobbnak tűnnek a versenytársak hasonló hangsugárzóinál. Emlékszem az első találkozásomra ezzel a világgal, az egy régebbi, az alacsonyabb árkategóriába tartozó Aerius i hangsugárzó volt. Nehéz szavakba önteni az akkori élményem, de az maradt meg bennem, hogy sikerült valami varázslat folytán az egyébként homlok-egyenest más elvek alapján működő elektrosztatikus panelt és a hagyományos dinamikus mély-hangszórót egy csodálatosan koherens, az emberi hangot varázslatos légiességgel és életszerűséggel megszólaltató csaknem homogén rendszerbe egyesíteni (amely egyébként minden hibrid rend-szert fejlesztő mérnökcsapat legfőbb célja, de olyan keveseknek adatik meg, hogy teljesüljön ez az álom).”

Chris Martens cikke

Linn Akurate DS HiFi+ hangfal teszt„Már régóta esedékes volt ez a teszt. A Linn még tavaly nyáron megtisztelt egy komplett új Akurate készülék-családdal és bizony igencsak sokat ültem a dolgon, míg megvallathattam őket. Akkor nem jutottam hozzá a tesztelésükhöz. De amikor a Linn bejelentette a DSM terméket, visszatértem az ügyre és ismét kértem a tesztelés lehetőségét.”

Alan Sircom cikke

 

 

1 / 3 oldal