Meitner MA-2 integrált lejátszó rendszer

Napjainkban az audiofilek többet várnak el a digitális eszközeiktől, mint az egyszerű CD lejátszást. A Meitner Audio MA-2 integrált lejátszó rendszere éppen ezt a „többletet” tudja nyújtani. Olyan sok mindent, hogy nyugodtan nevezhetjük digitális mindenesnek, hiszen jószerivel bármit kérhet tőle, habozás nélkül teljesíteni fogja tudni.

De mire is gondolunk?
“A legtöbbet tudja kihozni a Piros könyv szabványnak megfelelő lemezeimből?” Igen, kétségtelenül! Az MA-2 továbbfejlesztett bedugó nyílásos meghajtó mechanikája ugyanazt a technológiát használja, amelyet az EMM Labs XDS1 lejátszóhoz fejlesztettünk ki: Tökéletesen leválasztja a mechanikát elektromosan és mechanikusan az átalakító elektronikáról. Gyorsan, halkan kiolvassa a Piros könyv szabvány szerin-ti lemezek tartalmát, majd gond nélkül lejátssza azt.
“Le tudja játszani az USB tárolón tárolt 24/192 számítógépes fájljaimat?”Igen, aszinkron módon. És ez még csak a kezdet! Az MA-2 ugyanis a kritikusok által is igen kedvezően fogadott MA-1-es jelátalakítón alapszik. Ez teljes aszinkron támogatást nyújt 44,1 kHz és 192 kHz mintavételi frekvencia között mindegyik digitális be-menetre, nem csak az USB bemenetre kapcsolt jel lejátszásához.
“DSD jelfolyam is áttölthető az USB aljzaton keresztül?” Természetesen igen! Ez a saját fejlesztésű technológiánk egyik fontos jellemzője és alapszolgáltatása:
n MFAST™ aszinkron technológia: A Meitner frekvenciaazonosító rendszer azonnal érzékeli a jelet és annak mintavételi frekvenciáját, pufferezi azt, majd leválasztja a küldő forrásról, ezzel teljes mértékben kiiktatja a digitális jelalap torzulás veszélyét.
n MDAT™: 2x DSD felskálázás. A Meitner Digital Audio Translator 5,6 MHz-es mintavételi frekvenciára skálázza fel a bemenetére kapcsolt digitális audió jeleket, ez az SACD formátum mintavételi frekvenciájának kétszerese.
n MDAC™ és MCLK™ A szabványteremtő kétszeresen differenciális diszkrét digitális/analóg átalakító elektronikánk és igen nagy tisztaságú mester órajel modulunk az induló ponttól az érkező pontig biztosítja a digitális jel tökéletes integritását.
Mindezek alapján jogosan vetődik fel a végső kérdés: Érdemes meghallgatnom valahol az MA-2 készüléket? Nincs kétségünk aziránt, hogy egy határozott igennel fogja megválaszolni ezt a kérdést!

Kanadában terveztük és gyártjuk.

Legfőbb jellemzői:
- Továbbfejlesztett bedugó nyílásos meghajtó mechanika a Piros könyv szabványnak megfelelő CD-lemezek lejátszásához.
- A készülék a 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4 és 192 kHz-es mintavételi frekvenciákat támogatja legfeljebb 24 bites szóhosszig mind a 4 digitális bemenetén.
™ 1 x USB
™ 1 x AES/EBU
™ 1 x TOSLINK S/PDIF
™ 1 x COAX S/PDIF
- DSD jeláttöltés az USB aljzaton keresztül (DoP 1.0 specifikáció szerint)
- MFAST™ aszinkron technológia az azonnali jelérzékeléshez, digitális időalap torzulás nélküli jelfeldolgozás
- MDAT™ jelfeldolgozási technológia:
™ 2x DSD felskálázást biztosít a PCM jelek lejátszása esetén
™ megőrzi a hullámalak fázisát, frekvenciáját és dinamikájának épségét.
- MDAC™ diszkrét kettős differenciális D - A jelátalakító áramkör
- MCLK™ igen nagy tisztaságú mester órajel áramkör, ami új szabványt teremt a digitális időalap torzulás (jitter) mértékének csökkentésében.
- Tartozék karcsú távvezérlő egység
- USB szervizaljzat a jövőbeni programfrissítések egyszerűbb rátöltéséhez
- RS232 soros aljzat a vezetékes távvezérlő csatlakoztatásához
- Tápegység:
™ Áramtényező korrekcióval
™ Általános 90 V-260 V, 50/60 Hz
™ Az áramfelvétele legfeljebb 50W
™ CE tanúsítvánnyal van ellátva
Sztereó analóg kimenetek: Szimmetrikus (XLR) és aszimmetrikus (RCA)
Kimenő feszültség érték (0dBfs bemenő jelszint esetén):
- XLR kimenetek: 4,6 Vrms (+15,4 dBu)
- RCA kimenetek: 2,3 Vrms (+9,4 dBu)
Kimeneti impedancia:
- 300 ohm a szimmetrikus (XLR) kimeneten
- 150 ohm az aszimmetrikus (RCA) kimenten
Méretei: 435 mm széles x 400 mm mély x 92 mm magas

Tömege: 7,43 kg/16,39 font nettó, a távvezérlővel együtt

 

 

 

Zenei teljesítőképessége és letisztultan elegáns megjelenése együtt teszi a rendszere fontos tagjává az X-A220-as mono teljesítményerősítőt.

A mono teljesítményerősítő az ideális eszköz a HiFi-rendszerek általános hangzástelje-sítményének feljavítására. Felépítésének köszönhetően elkerülhető a tápegység áram-körök és az erősítő jobb és bal csatornája közötti nemkívánatos kölcsönhatás.

A nagyteljesítményű tápegységgel és a korábbi MAA-1000-es modellünk méltán elismert „erősáramú” tranzisztoraival (NJW0281G-NJW0302G) megépített háromszoros kimeneti fokozat révén az X-A220-as erősítő 8 ohmos terhelésen 220 watt zenei teljesítmény lea-dására képes. A „Hi Bias” előfeszítésnek köszönhetően az X-A220 a forgalomban lévő legtöbb hangsugárzót gond nélkül meg tudja hajtani.

Az X-A220 AB osztályban csatornánként 220 watt teljesítményt pumpál ki. A hátlapján található kapcsolóval beállítható módon az első 45 wattot A osztályban is le tudja adni. Ezután a teljesítményszint után az erősítő automatikusan AB osztályú üzemre vált át.

Méretei:          20 cm magas x 43 cm széles x 45 cm mély

Nettó tömege: 21 kg

Ean Kód:         3 760 179 290 981