Soulution 711 sztereó teljesítményerősítő

Soulution 711 sztereó erősítő

Még precízebb, még stabilabb és hihetetlenül gyors...

... mint amilyen az elismerést elismerésre halmozó 710 sztereó erősítő, vagyis majdnem lehetetlen eredményt értünk el. Az új soulution 711 minden paraméterében jelentősen jobbnak bizonyult a nagyhírű elődjénél! Az új "kapcsoló üzemű" tápegység technológia új teljesítményosztályba katapultálta a 711-es készüléket. Nemcsak a mérőműszerek mutattak ki jelentős javulást, ezeket az eredményeket a meghallgatási tesztek is fényesen igazolták. Szavakkal nem is igazán szerencsés leírni azt a teljesítménytöbbletet, amit a 711-es sztereó erősítőnk nyújtani tud, elivtathatatlan erényeinek megeítélésére a legjobb módszer a meghallgatása. A lehető legjobb műszaki paraméterek elérésével a célunk az volt, hogy a legjobb zenei hangú készülékkel örvendeztessük meg zeneszerető vásárlóinkat.

Meghallgatásával soha korábban nem tapasztalt zenei élményben lesz része. Elkápráztat, egy új világba röpít, ahol nincsenek határok.

Legfőbb jellemzői:

- Audió minőségű "kapcsoló üzemű" tápegység (4 x 600 VA)
- Több mint 1.000.000 mikrofarád tárolókapacitású kondenzátorok a tápegységben
- Több mint 120 amper csúcsáram leadására képes
- Impulzusteljesítménye > 6.000 watt

reddot piros pont tervezői díj

A 7-es sorozatú termékeink időtlenül elegáns formatervét 2006-ban a híres és szakmai körökben nagy tekintélynek örvendő reddot piros pont tervezői díjjal ismerték el. A nemzetközi döntőbizottság elsősorban a készülékek letisztult, nem hivalkodó vonalait, a látható hűtőbordákat és csavarkötéseket nem mutató dobozát méltatta erre a magas presztizsű formatervezői díjra.

 

A legfontosabb jellemzői

Filozófiánk

Az ideális erősítő minden terhelésen tökéletesen stabil marad, tudása és képességei100 %-át nyújtja és a fázisa is mindig pontos marad, nincsenek a belsejében hosszú jelutak. Nem alkalmaz meg nem engedhető trükköket, mint amilyen például a túlerősítés, nem él a laboratóriumi mérési adatokat javító, de a zenehallgató szobában a hangzásminőséget erősen lerontó alacsony negatív visszacsatolással. A soulution 711 sztereó erősítőben a rendkívóli sebességet kombináljuk az igen széles (1 MHz/-3 dB) frekvencia átviteli sávval és a csöves erősítőknél, kimenő transzformátorokkal elérhetőnél lényegesen magasabb áramszintekkel. Az egyedi és igen kifinomult áramkörök korábban lehetetlennek tartott hangzásminőség elérését teszik lehetővé: Precizitás, gyorsaság, stabilitás és erő. A soulution 711 esetében először sikerült ezeket a jellemzőket egyetlen készülékben egyesíteni – természetesen a tökéletes zenei megszólalás jegyében és érdekében. A soulution 711 mindezt az ideálishoz közeli szinten teljesíti. 4 ohmos terhelésen akár 300 watt folyamatos teljesítményt nyújt, a dinamikus csúcsteljesítménye csatornánként a 6.000 watt értéket is eléri. Ez bőségesen elegendő ahhoz, hogy még a legnehezebben kezelhető, igen rossz hatásfokú hangsugárzókból is figyelemre méltő hangzásteljesítményt tudjon kihozni.

Belső felépítése

A 710 minden elemét következetesen kettős mono elrendezésben építettük meg. A jobb és a bal csatornát tökéletesen azonos audió erősítők szolgálják ki, mindegyiknek saját tápegysége van. A készülékház is a kettős mono felépítésnek megfelelő konstrukció, tökéletes hűtést biztosít a teljesítményfokozatoknak és egyben hatékony védelmet nyújt a mikrofonikus zavaró hatások ellen.

Az erősítő

A soulution 711 előbb pufferezi a bemenetére kapcsolt zenei jelet. Ezután egy csúcsminőségű, hihetetlenül gyorsan és igen precízen dolgozó jelalak korrigáló erősítőt használunk a jel bármilyen torzulásának érzékelésére és javítására. Az ez után következő ultra szélessávú erősítő fokozatban semmiféle visszacsatolást sem alkalmazunk, a jelek kevesebb, mint 10 nanoszekundum alatt haladnak át ezen a fokozaton, az erősítő áramkörök pontossága 0,1 dB értéken belüli, így gondoskodunk a jelek tisztaságáról. A teljes erősítő fokozat zárt modulban van elhelyezve, amelyen belül mindegyik szerkezeti egységet azonos hőmérsékleten tartunk, ami tovább növeli az áramkörök pontosságát. A kimenő fokozat csatornánként 14 teljesítménytranzisztorból épül fel, ezek mindegyikét egy nagy tömegű réz tömbre szereltük, amelynek hőmérsékletét hatékony módszerekkel szabályozzuk. A rendszer teljesítőképességét tökéletesen illusztrálja az, hogy könnyűszerrel tud akár 120 amperes, vagy ennél magasabb kimenő áramszintet is produkálni.

A tápegysége

Minden erősítő egyik meghatáro-zó fontosságú szerkezeti eleme a tápegység. A 711-es erősítő új kialakítású tápegysége egy négy egységből álló audió minőségű „kapcsoló üzemű” tápegység. A négy, egyenként 600 VA-es egység pufferezéséről hatalmas kapacitású (>1.000.000 µFarad) tároló kondenzátorok gondoskod-nak, bőségesen elegendő tarta-lékot nyújtva ahhoz, hogy az erő-sítő a legösszetettebb zenei törté-néseket is könnyűszerrel le tudja képezni. A nem audió jeleket feldolgozó elektronikai elemek nincsenek is a jel útjában, így nem tudják befolyásolni a zenei megszólalás minőségét. Ezért is használunk a segédáramkörök kiszolgálására független tápegy-ségeket az erősítőinkben.

A kezelése

A készülék az előlapi kezelőszervekkel kezelhető. A tápellátás be- és kikapcsolható. A soulution LINK rendszere segítségével az összekapcsolt készülékek egyszerre kapcsolhatóak be és ki az egyik készülék hálózati kapcsolójának be- és kikapcsolásával. A készülékbe épített igen összetett védelmi rendszer biztonságos üzemeltetést és hosszú élettartamot garantál. Az erősítőbe teljesítményt korlátozó (soft clipping) áramkört is építettünk, de a készülékben túlhevülés és túláram elleni védelem is megtalálható.

A csatlakozói és az elindítási lehetőségek

A 711-es sztereó erősítőn szimmetrikus és aszimmetrikus bemenetet találunk. A készülék hátlapján lévő kapcsolókkal állíthatjuk be, hogy mekkora fényerővel kapcsoljon be az előlapi kijelző, itt állíthatjuk be, hogy milyen állapotba (mono, vagy kettős erősítésű üzemmódra) kapcsoljon az erősító a bekapcsolásakor.

Műszaki adatai

Teljesítményadatok

 

Audió teljesítményadatok

2 × 150

W/8 Ω

2 × 300

W/4 Ω

2 × 600

W/2 Ω

Nyugalmi áramfelvétel

<0,5

W

Üzemi áramfelvétel

180-200

W

Kimenetek

 

 

Impedancia

0,001

Ω

Legnagyobb kimenő feszültség

31

Vrms

Legnagyobb kimenő áram

120

A

Csúcsteljesítmény

~6.000

W

Bemenetek

 

 

Impedancia

szimmetrikus (XLR)

4,7

aszimmetrikus (RCA)

10

Érzékenység

1,55

Vrms

Egyéb jellemzői

 

 

Feszültségerősítés

+26

dB

Frekvencia átvitele

DC - 1

MHz

Felfutási idő

400

ns

Torzítás (THT+Z) 1 kHz-en

<0,001

%

Jel/zaj arány (SNR) 1 kHz-en

>108

dB

Áthallási csillapítás 1 kHz-en

< -120

dB

Csillapítási tényező 100 kHz-en

> 10.000