Soulution 501 mono teljesítményerősítő

Soulution 501 mono erősítő

Kis dobozba zárt nagy teljesítmény.

Tiszta zenét szolgáltat, bármilyen forrásjelről hajtja is, a természetesen elegáns készülék önmagában is esztétikai élményt nyújt. Feledhetetlen akusztikus élmény a hallgatása.

Hallgassa meg, mindennél többet fog mondani a teszt!

A termék legfontosabb jellemzői

A tervezési filozófiánk

Az 501-es mono erősítőnk a nagyobb 7-es sorozatból átörökölt technológiák alkalmazásával saját osztályában felülmúlhatatlan technológiai előnyt és példátlanul magas szintű hangzásteljesítményt nyújt.

 

Erősítés

Az 501-es készülék erősítő áramkörei a 710-es és 700-as erősítő technológiájára alapozottak. A kapcsolás lelke egy saját fejlesztésű feszültség erősítő fokozat, amely 80 MHz-es felső frekvenciahatáron dolgozó linearizált erősítő egységeket használ.

Az áramerősítés három fokozatban történik, mindegyik fokozat kicsi, de éppen ezért csaknem maradéktalanul lineáris tartományban dolgozik. A magas A osztályú üzemet 47.000 µF-os tároló kondenzátorok segítik, amelynek eredményeként az erősítő fokozat csaknem korlátlan impulzusátviteli képességgel rendelkezik. Az erősítő panel tápellátásáról masszív réz tápáram sínek gondoskodnak, a túlméretezett hangsugárzó csatlakozó aljzatokon keresztül pedig az 501-es erősítő szinte korlátlan teljesítménytartalékával bármilyen nehéz próbatételt jelentő hangsugárzót érezhető korlátok nélkül tud meghajtani.

A nagy pontosságú nyugalmi tápáram szintet szabályozó áramkörök minden körülmények között optimális A osztályú üzemet tesznek lehetővé, anélkül, hogy bármi módon bele kellene avatkoznunk a zenei forrásjelbe. Éppen ezért már a bekapcsolás pillanatától a hangerő szabályozó állásától függetlenül mindig optimális hangzásminőséget élvezhet. A bemeneti áramkörökben gondosan kialakított szűrők védenek a zavaró rádiófrekvenciás, vagy egyenáramú zavarjelektől, a kimeneti áramkörökön alkalmazott rövidzár védelem pedig az erősítő biztonságos üzemeltetését és a csatlakoztatott hangsugárzók védelmét garantálja. A készülék folyamatosan figyeli a bemeneti szinteket.

A tápegysége

Összesen öt –egyenként az adott funkcióra optimalizált- tápegység táplálja az 501-es mono erősítő áramköreit. A digitális és az audió áramkörök tápegységei elektromosan optocsatolókkal és transzformátorokkal teljesen le vannak választva egymásról. Két csúcsminőségű kapcsolóüzemű tápegység 1.200 watt audiofil minőségű tápáramot biztosít. A be- és kimenetükön egyaránt csúcsminőségű szűrőtagokat talál, hat nagysebességű soulution feszültségszabályozó gondoskodik a minden eddigi ismert transzformátor alapú technológiánál stabilabb tápellátásról.

Kezelése

Az 501-es mono erősítőt egy, az előlapon található forgatógombbal kezelheti. Más soulution termékekkel a LINK rendszeren összekapcsolva akár távolról is vezérelhető.

A készülék műszaki adatai

Teljesítménye:

    1 ×125

W 8 ohmon

1 × 250

W 4 ohmon

1 × 500

W 2 ohmon

Készenléti áramfelvétel

<0,5

W

Áramfelvétel üzemkészen

100

W

Legnagyobb kimenő feszültsége.

70

V rms

Legnagyobb kimenő áram

45

A

Impulzusteljesítménye

~5.000

W

Érzékenysége

1,55

Vrms

Feszültségerősítése

+26

dB

Frekvencia átvitele

DC-800

kHz

Felfutási rátája

900

ns

Torzítása (THT+zaj)

<0,001

%

Jel/zaj viszonya

>120

dB

Csillapítási tényezője

> 10.000

 

Bemeneti impedanciája

2

Kimeneti impedanciája

0,001

Ω