Soulution 520 előerősítő

Soulution 520 előerősítő

Dinamika. Felbontás. Megfogottság. Zeneiség.

Mindez a lehető legközelebb a tökéletességhez. Ez az, ami a világ legjobb erősítőit jellemzi. A soulution 520 kétségtelenül mindezt tudja és még ennél többet is nyújtani tud.

Négy vonalszintű bemenetével és a beépített csúcsminőségű hangszedő illesztő egységével a soulution 520 tökéletesen alkalmas az audiofil igények kielégítésére.

Legfőbb jellemzői

A filozófiánk

Az előerősítőnek csak és kizárólag erősítenie, vagy csillapítania kell a zenei jelet, azt semmiképpen sem változtathatja meg más módon, ugyanakkor feladatát a lehető legszigorúbb műszaki elvárásokat kielégítve kell tudnia végezni. Nem torzíthat, nem kelthet zajt, nem búghat, a lehető legalacsonyabb szinten kell tartania a csatornaáthallás értékét, mindezt a lehető legnagyobb sávszélesség mellett. A soulution 520 előerősítő elegáns módon felel meg ezeknek az elvárásoknak, bármilyen forrásjel útjában csak könnyen kezelhető terhelést jelent.

Kivitele

Az aszimmetrikus felépítésnek köszönhetően a lehető legkevesebb alkatrész van csak a jel útjában. A bal és a jobb csatorna fizikai szétválasztása optimális csatorna elválasztást és igen csekély mértékű áthallást eredményez. Csúcsminőségű relék kapcsolják a bemeneteket. A forrásjeleket közvetlenül a bemeneten puffereljük. Biztonságtechnikai okokból audió minőségű leválasztó kondenzátor védi az előerősítőt, valamint az utána kapcsolt teljesítményerősítőt és hangsugárzókat a forrásjelekben felbukkanó esetleges egyenáramú összetevőktől.

A hangerő szabályozó

Az 520-as modell hangerő szabályozójában nagy pontosságú, alacsony zajú fémréteg ellenállásokat használunk, amelyek a hangerőt és a csatornaegyensúlyt egyaránt szabályozzák. A hangerő szabályozás alatti, a teljesítményerősítők számára veszélyes kapcsolózaj kiküszöbölése érdekében az 520-as előerősítőt egy PGA (programozható erősítési tényezőjű erősítő) alapú második hangerő szabályozóval is elláttuk. Ez csak a hangerő szabályozás alatt aktív. Hasonlít a potenciométerhez, apró, pontos lépésekben, fokozatmentesen tudjuk szabályozni vele a hangerőt. Mihelyt elértük a kívánt hangerő szintet, a szabályozást ismét a precíziós ellenállások veszik át.

A kimeneti fokozat

Több fokozatú, a referencia 720-as előerősítőben használt megoldáshoz hasonló. Igen gyors, ultra széles frekvencia tartományú (1 MHz/-3 dB) erősítést valósít meg és akár a nagyon hosszú összekötő kábeleket is gond nélkül meg tudja hajtani.

Az MC/MM hangszedők jeleit fogadni tudó előerősítő áramkör

Az 520-as készülékbe épített, a 720-as modellhez hasonló hangszedő illesztő fokozat szintén több fokozatban erősíti a hangszedőről érkező jelet, a jel útjában csak a lehető legjobb minőségű alkatrészeket találjuk.

Kezelése

Az 520-as előerősítő az előlapi kezelőszervekkel és egy forgatógombbal kezelhető. A többfunkciós kezelőszervekkel a teljes audió rendszer optimalizálható és ideális módon állítható be, finomhangolhatóak velük az egyes rendszerösszetevők.

Műszaki adatai

Névleges tápfeszültség igény

A 220 – 240 V / 50 – 60 Hz modell

220 – 240

V

Áramfelvétele

Kikapcsolva (készenléti üzemmódban)

<0,5

W

Üzemállapotban

100

W

Bemenetek (IN 1 ... IN 5)

Impedancia

szimmetrikus (IN 1... IN2

3

aszimmetrikus (IN 3...IN4)

3

hangszedő bemenet (IN 5)

 

állítható

Kimenet

Erősítés

szimmetrikus

-83...+16

dB

aszimmetrikus

-89...+10

dB

Frekvencia átvitele

DC-800

kHz

Teljes harmonikus torzítás + zaj

<0,001

%

Jel-zaj viszony

>120

dB

Csatorna áthallás

<120

dB

Impedancia

szimmetrikus

10

Ω

aszimmetrikus

10

Ω

LINK rendszercsatlakozás

+12

V