Paradigm Prestige 95F

                                                                                                      A Prestige-sorozat

Tisztelgés az eredeti forrásjel előtt

Mikor hallott legutóbb élő zenei előadást? Nagy koncertteremben, egy szellős amfiteátrumban, stadionban, egy kis füstös klubban szólt a zene? Bárhol élvezte is, nem vitás, hogy az élő zene a non plusz ultra, a felülmúlhatatlan zenei élmény. A zenészek tudásuk javát adva próbálnak élményt szerezni, érzelmeket, netán szenvedélyt ébreszteni. A hallgatóság pedig, a helytől és a zenétől függően vagy állva tapsol, vagy táncra perdül, vagy csak méltósággal élvezi a feléje áradó zenét. A zene élő dolog, a stúdiókban, de még inkább a színpadon születik – nő, virul és hóditja meg újra és újra a világot. Igen nagy kihívás a hangsu-gárzó tervezők és gyártók számára, hogy úgy szólaltassák meg a zenét, hogy az élő adás varázsát és hangulatát hozzák otthona kényelmébe. Az új Prestige-sorozat tervezői legalábbis nem kevesebbet tűztek ki célul maguk elé.

A legélvezetesebb élő előadásokhoz hasonlóan a Prestige is egyszerűségével, némi technológiával és az emberi tehetség legjavával érte el ezt az eredményt. Akár a zene élethű megszólaltatása a cél, vagy falrengető hanghatásokat keltő házimozira vágyik is, az új Prestige-sorozat a legjobb székbe ülteti a házi-mozijában (vagy a nappalijában).

 

A Prestige a Paradigm java!

Új, letisztult forma: tiszta, éles határoló vonalak, ahol a legapróbb részletekre is gondosan ügyeltünk. Ezek a hangsugárzók nem a kacifántos formájukkal varázsolják el!

A Prestige a leleményes mérnöki munka mintapéldája

A csúcsra futtattuk benne a legkorszerűbb technológiánkat, például a következő generációs X-PAL™ tiszta alumínium membrános hangszóróinkat és a perforált, fázisillesztett (PPA™) magassugárzó lencsénket, amely védi az igen érzékeny dómsugárzót és egyben fázisdugóként is működik, elzárja az ellenfázisú han-gok útját, ezáltal kiegyensúlyozottabb, magasabbra terjedő magashang átvitelt biztosít elképesztő részlet-gazdagsággal és magas kimenő szinten.

A Prestige eredeti, kézi munkával készült mestermű

Kanadában terveztük, ott készítették kézi munkával (az Önhöz hasonlóan) a kiváló adudió termékekért rajongó kézműves mesteremberek. A nem rezonáló doboz precíz megmunkálásától a doboz osztályon felüli fényezéséig minden munkafázis kézi munkával, a legmagasabb minőségi igényeket is kielégítő szín-vonalon készült.

A kidolgozás minősége

A Prestige hangsugárzók dobozait Kanadában terveztük, Kanadában is készültek csúcsminőségű audió hangzást biztosító minőségben és a lakóterét is megszépítő kivitelben. A nagy fajsúlyú, ¾ hüvelyk vastag MDF lemezekből készült, belülről optimálisan merevített dobozt az 1 hüvelyk vastagságú MDF előlapjával együtt éles, határozott határvonalak, letisztult forma jellemzi. A doboz ipari minőségű felületkezeléssel, többféle színváltozatban kapható.

Az innovatív, az előlapba hátulról beszerelt magassugárzó és a három hangszóró tökéletesen belesimul az előlap síkjába. A hangszórókat a SHOCK-MOUNT™ rázkódásgátló szerelési és felfüggesztési technikával szereltük a megerősített 1 hüvelyk vastagságú MDF előlapra, amely a doboz merevségének növelése mellett a doboz nemkívánatos és a hangzásminőséget rontó rezgéseit is hatékonyan csillapítja. A vékony, a hang számára teljesen átjárható hangszóróselyem mágneses rögzül az előlaphoz, teljesen elrejtve az előlapba szerelt hangszórókat.

A padlón álló hangsugárzókat merev, polírozott acél és alumínium talppal szállítjuk, amely hatékonyan csa-tolja el a dobozt a padlótól és megvédi a hangzásteljesítményt rontó vibrációtól. A talpba puha, vagy kemény padlózatnak megfelelő rezonanciagátló tüskék csavarozhatóak.

A Prestige dobozok többféle, tetszetős prémium minőségű felületkezeléssel és színben kaphatóak: a dió és a fekete dió lágy szaténfényű, finom erezettel. Az éjféli (sötét) cseresznye és a fekete zongoralakk kivitelű dobozok kézzel polírozott, magas fényű lakkbevonattal készülnek.

Innováció és technológia

A Paradigm már 30 éve áll az innováció és a technológia élvonalában a hangsugárzógyártás területén. Az új Prestige hangsugárzó sorozat is erre a hagyományra épül, leleményes mérnöki munkát ötvöz a legkor-szerűbb technológia alkalmazásával. Eredményeként magával ragadó hangzásteljesítményt nyújtó termé-kek születtek megfizethető áron úgy, hogy minden darabja kézi munkával, Kanadában készült.

Hallgassa meg a Paradigm viszonteladóknál – garantált élmény a szemének és a fülének!

A magassugárzó felépítése és kivitele

A Prestige X-PAL™ magassugárzói a Paradigm következő generációs termékei: A továbbfejlesztett tiszta alumínium dómsugárzó korábbi változatnál jobb magashang átvitele részben a gondos mérnöki munkával megtervezett fázisdugónak köszönhető. Magasai tiszták és pontosak, precízen képezik le a hangszereket és az előadókat. A hátulról beszerelt hangszórók tökéletesen az előlap síkjába olvadnak, elölről nézve tökéletes esztétikai élményt nyújtanak.

·         ÚJ X-PAL™ magassugárzó az exkluzív perforált fázisillesztett (PPA™) magassugárzó lencsével, amely egyrészt védi az érzékeny tiszta alumínium dómfelületet, ugyanakkor pedig fázisdugóként is műkö-dik, hatékonyan blokkolva az ellenfázisú frekvenciákat és ezzel egyenletesebb, magasabbra hatoló frek-venciamenetet biztosít, hihetetlen részletgazdagsággal és magasabb kimenő szinten.

·         ÚJ, végeselemzéses (FEA) módszerrel optimalizált pólusvas koncentrálja a mágnes mágneses terét a lehető legnagyobb hatékonyság és a villámgyors reagálás érdekében, ugyanakkor lejjebb is viszi a magas-sugárzó rezonanciafrekvenciáját, ezzel pedig feltisztul és pontosabbá válik a csipogó megszólalása.

·         A magassugárzót az eredeti, a Ferrotec által gyártott ultrastabil ferrofolyadékos hűtés hűti. A ferrofolyadék mágneses nanorészecskék folyadékban lebegő kolloid elegye, amelyet alacsony volatilitás és igen jó hő-stabilitás jellemez.

·         Az ÚJ hátulról az előlapba szerelt magassugárzó és középmagas hangszóró modul tökéletesen belesimul a hangsugárzó előlapjának a síkjába, teljes újszerű megjelenést biztosít a hangsugárzónak. Az esztétikai élményt tovább fokozza az érdesített alumínium anodizált befoglaló gyűrű.

A mélyhangszórók felépítése és kivitele

A tökéletes termék gyártásának előfeltétele, hogy tökéletes legyen a terv és a technológia és jól kézben tartható legyen a gyártás minden folyamata. Éppen ezért gyártjuk az új generációs X-PAL™ hangszórókat a saját üzemünkben. Csak úgy garantálható a tartalom és a forma, a minőség és a technológia tökéletes egysége, ha precíziós eszközökkel és gondos kézi munkával magunk készítjük a termékeinket és azok elemeit. Így biztosítható csak a Prestige hangsugárzók iparági átlagnál magasabb színvonalú kidolgozási minősége és nagyszerű hangzásteljesítménye.

·         Az ÚJ X-PAL™ mélyhangszóró és középsugárzó érdesített tiszta alumínium membránja egyszerre merev és könnyű, tiszta, egyenletes megszólalást, színezetlen hangzást eredményez. A membránhoz illeszkedő kivitelű porvédő sapka tovább javítja a hangszóró dinamikáját, ugyanakkor tetszetőssé, modern megjelené-sűvé is teszi a hangszórót.

·         A Paradigm szabadalmaztatott† aktív membránszél technológiával (ART™) készült saját gyártmányú és az egyes membránokra ráöntött membránszélek 3 dB-es hatékonyságnövelést eredményező nagyobb kilengést biztosítanak a membrán számára, ezzel a torzulás növekedése nélkül mintegy 50 %-al nőtt a hangnyomásszint a hagyományos membránszéllel szerelt hasonló méretű hangszórókhoz képest. Az audiofil minőségű fröccsöntött hőre lágyuló rugalmas anyagból készült ART™ membránszélek tartósabbak és megbízhatóbbak, teljes élettartamuk alatt ragyogó hangzásminőséget biztosítanak.

·         † Az amerikai szabadalmak lajstromszáma: D654,479S és 8,340,340B2.

·         A pehelysúlyú, rendkívül tartós, hosszú lengésutat biztosító Nomex pille az eddigieknél hosszabb élet-tartamú, rugalmasabb és javítja a vele szerelt hangszóró hangzásteljesítményét. A Nomex 10-szer erősebb az iparágban használatos gyapotalapú pilléknél.

·         A beépített hőelvezető elemeket tartalmazó rendkívül erős öntött hangszórókosarak nagyobb teljesítményt tesznek lehetővé azonos méret mellett, javul a hangszórók mélyhang átvitele, javul a dinamika átfogásuk, az ilyen kosárba épített hangszórók felszabadultabban szólnak.

·         A középmély és mélyhangszóróink hosszú löketű, nagy energiák kezelésére alkalmas1,5 hüvelykes, Kapton csévetestre magas (akár 600 °F) hőmérsékletet is elviselő vezetékből tekercselt hangtekerccsel készülnek, a korábban alkalmazott anyagoknál tartósabb Nomex gallérral.

·         A referencia minőségű Prestige keresztváltók nagyfeszültségre méretezett film- és bipoláris kondenzáto-rokkal, nagy keresztmetszetű huzalokból készült légmagos tekercsekkel és csúcsminőségű kerámia ellená-llásokkal készültek, bármilyen lejátszási szinten azonos teljesítményt nyújtanak, életszerűvé, kiegyensú-lyozottá teszik a hangsugárzók hangzásképét.

·         A hangszórókat butilgumi alapú rögzítő rendszerrel, a szabadalmaztatott SHOCK-MOUNT™ rezgéscsilla-pító és rezonanciagátló eljárással szereljük a hangsugárzó dobozba, a hangszórót és a dobozt különféle betétekkel csatoljuk el egymástól, amely révén egyedülálló hatékonysággal sikerült csökkentenünk a hang-szóró és a doboz nemkívánatos kölcsönhatását és a hangzásképet rontó rezonanciákat és berezgéseket.

 

A Prestige™ 95F padlón álló hangsugárzó

A Prestige 95F padlón álló hangsugárzóba épített 2,5 utas keresztváltó érezhetően javítja a hangsugárzó tengelyről leváló hangvetési tulajdonságait (így azok számára is tökéletes hangzásélményt nyújt, akik nem az ideális ponton elhelyezett hallgató székben ülve élvezik az előadást) és nagymértékben javítja a mély-hangok dinamikáját. Sokat javított a hangsugárzó hangzásteljesítményén az is, hogy csak az alacsony frekvenciás hangok megszólaltatására használjuk a mélyhangszórókat, míg a középmély hangszóró radi-kális váltási kényszer nélkül tudja életszerűen és természetes megszólaltatással leképezni az emberi ének-hangot és a hangszerek alaphangjait.

A legfontosabb jellemzői

§  1" X-PAL™ magassugárzó az exkluzív perforált fázisillesztett (PPA™) magassugárzó lencsével és végeselemzés (FEA) módszerrel optimalizált pólusvas szerelvénnyel.

§  8" X-PAL™ érdesített tiszta alumínium membrános mély-/mélyközépsugárzó a membránra öntött ART™ membránszéllel és SHOCK-MOUNT™ rezgéscsillapító felfüggesztéssel.

§  Kettő 8" X-PAL™ érdesített tiszta alumínium membrános mélysugárzó a membránra öntött ART™ membránszéllel és SHOCK-MOUNT™ rezgéscsillapító felfüggesztéssel.

§  Méretei: 45" magas x 9-1/4" széles x 14-3/4" mély.