Paradigm Signature SIG-1.5R-30 v.3

Signature SIG-1.5R-30 v.3

2 hangszórós két utas irányított hangzásterű mennyezetbe épített hangsugárzó

A legtöbbet hozza ki a zenéből és a házimoziból

REJTŐZKÖDŐ TÍPUS, AMELLYEL FELADTUK A LECKÉT A VERSENYTÁRSAINKNAK!

Nem sűrűn fordul elő, hogy arra büszke a Paradigm, hogy eltüntetett valamit a hangsugárzóiról, de most épp ez történt. A mennyezetbe épített hangsugárzóknál elsőrangú szempont a tetszetősség. Amikor ügyfeleink a Paradigm mennyezetbe épített hangsugárzók mellett döntenek, akkor a nagyszerű hangzás mellett annak is örülnének, ha minél kevésbé volna az látható. Engedve a kérésüknek, sok munka

árán csaknem láthatatlan takarólemezt fejlesztettünk ki hozzá, amely még az egyébként sem igazán feltűnő Signature Series mennyezetbe építhető hangsugárzó családban is kivételes eredménynek számít. A hangsugárzó hozza az elvárt hangzásteljesítményt, de sokat nem látunk belőle --- pont úgy, ahogy ügyfeleink többsége szerette volna!

MODELLFRISSÍTÉSEK

ÚJ! Vékonyabb, kecsesebb hangszórórács áttetszőbb szitával, ami a jobb hangáteresztés mellett esztétikusabb is.

ÚJ! Kis fajsúlyú, pillekönnyű NLC™, a membrán mozgását nem korlátozó, bordázott, hőre lágyuló rugalmas TPE membránszél. A Signature Series csúcsminőségű hangsugárzóinkból kölcsön vett technológiával, végeselemzési módszerrel optimalizáltuk és fröccsöntéssel erősítettük a polipropilén membránra.

Az új motorszerkezettel összhangban (lásd lejjebb) meg tudtuk kettőzni a hangsugárzók hasznos teljesítményét! + 3 dB a nyereség! Ezzel hangosabbá vált a hangsugárzó. A hőre lágyuló rugalmas membránanyag tízszer hatékonyabb a hagyományos rugalmas membránoknál, jobban csillapítja a nemkívánatos rezgéseket és rezonanciákat, a bordázott membránszél nagyobb mértékű membránkilengést tesz lehetővé. Bár igen szívesen alkalmaztuk volna ezt a megoldást a modellcsalád minden tagjánál, sajnos csak az irányított hangzásterű típus volt elég nagy fizikailag ahhoz, hogy elférjen benne a kívánt mértékű bordázás és a meglehetősen nagyra nőtt hangszóró.

 

 

ÚJ! Az új hangszórómotor három rétegű lengőtekerccsel készül, vékonyabb a felső záró-lemeze és nagyobb kerámia/ferrit mágnessel szereljük. Ez az új szerkezet szélsőségesen nagy membránkilengés mellett is alacsony értéken tartja a hangszóró alacsony frekvenciás torzítását, miközben megőrzi az előző generáció sokat dicsért frekvencia átviteli értékeit. Érezhetően hangosabbá vált az új hangszóró, de nyoma sincs benne a torzításnak, a hangzástér összezsugorításának.

RÖVIDEN A FALBA/MENNYEZETBE ÉPÍTHETŐ HANGSUGÁRZÓ MODELLJEINKRŐL AZOKNAK, AKIK MÉG CSAK CSODÁLJÁK AZOKAT A még ennél is vékonyabb előlapok nem mutatnának már jól a falban, így most az előlapot változatlanul vékonyra hagytuk.

A teljes átmérőt átfogó kosár. A beépíthető hangsugárzóknál megszokott rögzítő fülek helyett itt a hangszórókosár a hangszóróváz teljes szélességét és magasságát lefedi, biztos tartást ad a szerkezetnek és megerősíti annak tartását a szerelőfurat környékén.

Csúcsminőségű P-Be™ tiszta berillium magassugárzók. Az egzotikus berillium! Tapasztalataink szerint az egyik legjobb anyag, amit a csúcskategóriás magassugárzók membránjához használhatunk. Kiváló a merevség/fajsúly aránya, messze jobb, mint az alumíniumé, titáné, de még a gyémántét is felülmúlja. Hangzásképe tiszta, színezetlen és tökéletesen szabadon válik le róla a hang.

Csúcsminőségű Co-PAL™ kobalttal dúsított tiszta alumínium membránok. A membrán anyaga az igen jó merevség/tömeg arányt egyesíti az anyag belső csillapítási tulajdonságaival, így az eddigieknél is pontosabb hangleképezést biztosít. A továbbfejlesztett Nomex® textil felfüggesztések és a butilgumi membránszélek torzításmentes, hosszú löketű hangszórók kialakítását tette lehetővé.

Csúcsminőségű, ásványi anyagokkal töltött kopolimer polipropilén mélyhangszóró membránok Kimagaslóan jó a merevség/tömeg arányuk. Precíziósan megmunkált anyag a jobb érzékenység, a nagyobb teljesítmény és az ultra alacsony torzítási érték érdekében. Masszív, optimalizált kerámia ferrit, vagy neodim mágnes  / motorszerkezet fókuszált mezőgeometriával.

Az igen merev Ultra-Rigid™ öntött kosár és a GRIP™ üveg erősítésű fröccsöntött polimer tartóváz kombinációja. Rendkívül merev szerkezetet eredményez, érezhetően csökkenti a nem-kívánatos rezgéseket, gátolja az állóhullámok keletkezését. Az alumínium váz használatával anyagában oldottuk meg a hőelvezetést, nincs szükség külön hűtőbordákra.

A Paradigm minden tőle telhetőt megtett a hiteles és pontos tájékoztatás érdekében, de nem vállalhat felelősséget az esetleges elütésekért, vagy fényképészeti hibákért, illetve az idegen nyelvre fordított szövegek hitelességéért. A beépíthető hangsugárzóknál a leszállított termék csomagolásában megtalálható kivágási sablont használja a hangsugárzók beépítéséhez szükséges furatok, nyílások elkészítéséhez!

 

 

A Signature SIG-1.5R-30 v.3 hangsugárzó műszaki adatai

Kivitele

Irányított hangzásterű, 2 hangszórós, két  utas, falba, vagy mennyezetbe építhető hangsugárzó, a beszerelési felülethez képest 30°–os szögben megdöntve. Öntött kosár, merev beszerelő keret.

Keresztváltója

Harmadrendű elektroakusztikus váltó 2,5 kHz-en.

Frekvencia átvitele a tengelyben

±2dB 58 Hz - 45 kHz között

Frekvencia átvitele  a tengelytől 30°-ban

±2dB 58 Hz - 17 kHz között

Magassugárzója

25 mm-es (1”-es) P-Be™ ferrofolyadékkal hátulról hűtött / csillapított dómsugárzó hátsó, ARB™ bordázott hűtőkamrával és beépített hőelvezetőkkel. Kettős szuper neodim mágnesgyűrűvel, öntött hűtőbordázott házba építve.

Közép-/mélyhangszóró

210-mm-es (8”-es) ásványi anyagokkal nehezített polipropilén membrános, ráfröccsöntött NLC™ membránszéllel, 38 mm-es (1 1/2”-es) kétrétegű, hosszúlöketű hangtekerccsel, masszív kemény fkerémia/ferrit mágnessel szerelt mélyhangszóró tömör alumínium fázisdugóval. AVS™ öntött hűtő-bordás házban.

Alsó határfrekvencia

37 Hz (DIN)

Érzékenysége   terem / süketszobában

92 dB / 88 dB

Impedanciája

Kompatibilis a 8 ohmos erősítőkkel

Javasolt erősítő teljesítmény

15 - 225 watt

Legnagyobb terhelhetőség

140 watt

Kiviteli változatok

Átfesthető fehér borítás

Tömege

4,4 font (2,0 kg)

Méretei

29,6 cm átmérő

A beépítési furat átmérője

27 cm

Legkisebb szükséges beépítési mélység

13,9 cm

Megkívánt szabad légtérfogat a furatban

20 liter

 

A műszaki adatok előzetes bejelentés nélkül is változhatnak!