Paradigm Reference RVC-12SQ falba építhető mélynyomó

Paradigm Reference RVC- 12SQ falba építhető mélynyomó

Világot rengető mélyek a falból!

Hogyan kaphat egy, a falba épített mélynyomóból a Reference hangsugárzóktól elvárható hangzásteljesítményt (vagyis fenomenális hangerőt, lélegzetelállítóan tiszta, nagyon mélyre menő és villámgyors mélyeket) anélkül, hogy az porrá zúzná a falat az első robbantásos mozijelenetnél, vagy a következő üstdob crescendónál?

Az igazán nagy teljesítményű mélynyomók valódi energiát produkálnak. De a legtöbb falba építhető mélynyomóra ez korántsem jellemző (vagyis NEM TUDNAK nagy energiát leadni), komoly mélyeket nem várhatunk tőlük, így a vibráció veszélye is elhanyagolható. Nem így az RVC-12SQ falba építhető mélynyomó esetében! Olyan, mint a ketrecéből szabadult harci eb. Mentes a falba építhető hangsugárzókra jellemző korlátoktól: a lapos dobozba két csúcsminőségű 14”-es mélyhangszórót építettünk vibrációt kioltó elrendezésben, amelynek eredményeként igazán mélyre tud menni és nagyot tud szólni anélkül, hogy szétverné a házát. Soha nem hallott részletező képességgel, artikuláltan, testet-lelket melengetően szólalnak meg rajta a mélyek, olyan elemi erővel, amit elképzelhetetlennek tartott eddig egy falba szerelt mélynyomótól.

Itt csak jó rezgések keletkeznek!

A mélyhangok sajátsága, hogy megrezegtetik a falat és a környezetüket – ami nem mindig jó dolog! A hagyományos falba építhető mélynyomók ezeket az energiákat a lengőcséve mozgásával keltett energia irányával ellentétes irányban sugározzák le. Mi megfordítottuk a dolgot! Az RVC-12SQ esetében a két mélyhangszóró azonos fázisban dolgozik, de ellentétes irányban adják le a hangot. Ezzel a fizika törvényeit magunk mellé állítva kioltottuk a falakat remegtető és szétverő vibrációkat.

A mélynyomóhoz fejlesztett Paradigm X erősítővel meghajtva és az ellenségeink által is csak dicsérni tudott (de külön megvásárolandó) Paradigm Perfect Bass Kit™ digitális teremakusztika javító készlettel finomhangolva az RVC-12SQ olyan mélyekkel lepi meg, ami csak a mellkasát és a nadrágszárát remegteti meg, de nem rombolja le maga körül a házat.

Az új építésű épületeknél az opcionális BX-12SQ fali dobozzal és az azon lévő precíziós, alacsony zajú reflexnyílásokkal még tovább növelhető és finomítható a mélynyomó hangzásteljesítménye!

Kettő csúcsminőségű, oldalt szerelt 4˝ (102 mm) x 14˝ (356 mm) ásványi anyagokkal nehezített kopolimer polipropilén membrán. Az erősen csillapított és hihetetlenül merev membrán feszes, jól megfogott alacsony frekvenciás jeleket, mély hangokat produkál. Olyan elemi erővel szólal meg a mélynyomó, hogy még a legnagyobb erőpróbát jelentő akciódús mozifilmek és a legdinamikusabb nagyzenekari fortisszimók sem tudják zavarba hozni.

A szép mintázatú LCS™ lineárisan bordázott membránszél ultrahosszú membránkilengést engedélyező felfüggesztést tesz lehetővé. A membránfelületre öntött membránszél hihetetlen mértékű membrán elmozdulást enged, eredményeként elképesztő hangnyomást tud produkálni a membrán csekély torzítás mellett – minden mélyhang jól azonosíthatóan, határozottan, precízen és pontos időzítéssel szólal meg. A membránszél bordázása növeli a hangszóró merevségét, a rezonanciafrekvencia a nem hallható hangtartományba kerül át.

A technika csúcsát jelentő motorszerkezet / FEA-optimalizált 1/2-lb (0,19 kg) szuper neodimium mágnesek. 1˝-es (25 mm-es) hatrétegű lengőcséve, anodizált, a magas hőmérsékletet is jól tűrő alumínium csévetest és kettős Nomex® textil pille. A hatalmas kerámia/ferrit mágnesek elképesztően erős mágneses térerőt hoznak létre a légrésben … ami mindig jól jön egy mélynyomó esetében!

Nagy nyomáson egy darabba öntött Ultra-Rigid™ nagy keménységű hangszórókosár és elmozdíthatatlan közepes sűrűségű MDF rostlemez szerelőrendszer. A technika mai állása mellett a legkorszerűbb rendszer! Hihetetlenül merev szerkezet, amely rezzenés nélkül ellenáll a két, hatalmas energiát lesugárzó 4˝ x 14˝ mélyhangszóró minden rezdülésének! MEGJEGYZÉS: A hátsó szerelődoboz csak opció a mélynyomó esetében!

Impedancia illesztő kapcsoló. Segítségével a mélynyomó az X-300, vagy X-850 erősítőkkel egyaránt használható.

 

A Reference RVC-12SQ falba építhető mélynyomó műszaki adatai

Felépítése

Vibrációkioltó elrendezésben beépített öntött kosaras, hosszú löketű hangszórókkal szerelt, a falba építhető mélynyomó MDF keretre szerelve.

Erősítő

Passzív mélynyomó, üzemeltetéséhez külső erősítőre van szükség

Mélyhangszórók

Kettő 356 mm (14 hüvelyk) x 102 mm (4 hüvelyk) kőzetanyagokkal nehezített polipropilén membránnal szerelt hosszú löketű hangszóró vibráció kioltó elrendezésben beszerelve, FEA-optimalizált bordázott Santoprene® membránszéllel, 25 mm-es (1 hüvelykes) lengőcsévével, kettős Nomex® pillével, magas hőmérsékletet tűrő alumínium csévetesttel, 0,19 kg-os szuper neodimium mágnesszerkezettel, öntött AVS™ hangszórókosárral, beépített hőelvezető bordákkal.

Alsó határfrekvencia

17 Hz (DIN)

Kivitele

Fehér, átfesthető

Tömege

6,5 kg

Méretei

45,1 cm magas × 34,9 cm széles

A falkivágás méretei:

41,7 cm magas x 32,0 cm széles

Legkisebb szerelési mélység (a ½”-os gipszkarton, vagy más falfelület között):

8,9 cm

Megkívánt legkisebb hangzáskamra térfogat:

28,4 liter

Szükséges szerelőkeret (külön vásárlandó meg, nem tartozék!):

bx-12sq (opcionális)

 

A műszaki adatokat előzetes bejelentés nélkül is változtathatjuk!