Advance Paris X-L1000

Az Advance Acoustic termékeket tervező és fejlesztő Advance Paris cég úgy döntött, hogy a cég nevével megegyező Advance Paris márkanéven csúcskategóriás hangsugárzókat és szórakoztatóelektronikai termékeket hoz forgalomba.

Az X-L1000 hangsugárzókat Franciaországban tervezték és szerelik össze az Advance Paris magasan képzett szakemberei. Az akusztikai alapelvek figyelembe vételével tervezett hangsugárzókat letisztult, modern és elegáns vonalvezetés jellemzi.

Az X-L1000 hangsugárzó tökéletes hangzáshűséggel reprodukálja a hangszerek és az előadók hangját, Gazdag hangzásvilága és pontos ütemtartása tökéletes jelenlétérzetet és életszerű megszólalást garantál. Ezekkel a paraméterekkel jellemezhető leginkább az  X-L1000 hangsugárzó, de képességei ezeken messze túlmutatnak.

Az MDF hangsugárzó ház 3 önálló kamrára oszlik, a falvastagság a 4 cm-t is elérheti. Az egyes kamrákat rezonanciagátló összekötő elemek kapcsolják egybe stabilan, így csaknem teljesen sikerült kiküszöbölnünk a nemkívánatos rezgéseket. A hangszórók helyét és sugárzási irányát a lehető legpontosabb fázis tartását szem előtt tartva határoztuk meg.

Az X-L1000 hangszóróit egy nagy tapasztalattal rendelkező európai professzionális hangszórógyártó szakmai segítségével és közreműködésével terveztük meg. Az eredményként született hangszórók korábban ritkán tapasztalt tökéletes teljesítményt nyújtanak.

A mélyhangszórókat és a középsugárzókat cellulózszövet membránnal készítjük. A könnyű, de mégis igen merev membránhoz igen nagy mágneses teret képező mágneskörök csatlakoznak. A 30 cm átmérőjű mélyhangszóró hangtekercsének átmérője 10 cm. A 22 cm-es átmérőjű mágnese 1.17 Tesla mágnesteret produkál!

A szokatlanul transzparens és széles kévében sugárzó középsugárzó jelenleg a piacon kapható egyik legjobb hangképző elem, meglepő hitelességgel, pontosan és életszerűen szólaltatja meg a zenét.

A szalag magassugárzó alacsony torzítás mellett szólaltatja meg a magas frekvenciás hangokat. Frekvencia átvitele ideálisan illeszkedik a középsugárzóhoz, a felső tartomány hangzása édeskés és dinamikus, az agresszivitás legcsekélyebb jele nélkül.

A hangsugárzó keresztváltóját is nagy gonddal terveztük, ideális módon választja szét a frekvencia spektrumot az egyes hangsugárzók számára legalkalmasabb frekvencia tartományra. A fáziskoherencia tökéletes kézben tartásával a három hangszórós hangsugárzó konzisztens és az eredeti zenei forrásjelet magas hangzáshűséggel reprodukáló hangzást eredményez.

A hangsugárzó érzékenysége 98 dB, impedanciája 8 Ω, eredményeként az X-L1000 hangsugárzót a 10 - 800 W teljesítménykategóriába tartozó erősítők ideálisan tudják megszólaltatni.

Az X-L1000 hangsugárzó tervezésénél az volt a célkitűzésünk, hogy kompromisszumoktól mentes rendkívüli terméket hozzunk létre. A tervezői munka során igen sok, gyakran mások által figyelmen kívül hagyott, vagy ellentmondásos paramétert vettünk figyelembe.

Ez egy «A Szent Grál fellelése» jellegű kihívás volt az Advance Paris számára, de még az is meglehet, hogy épp az X-L1000 hangsugárzóban öltött az testet!

Mélyhangszóró:

12’’ (30 cm)

Középsugárzó:

8’’ (20 cm)

Szalagsugárzó:

(12,5 x 3,5 cm)

Frekvencia átvitele:

29 Hz – 23 kHz

Érzékenysége:

98 dB (2,83 V / 1 m)

Névleges impedanciája:

8 Ω

Keresztváltási frekvenciája

250 Hz / 2500 Hz

Javasolt erősítő teljesítmény:

10 – 800 W