Aesthetix Atlas teljesítményerősítő

Az ATLAS erősítők elméletileg bármilyen csúcsminőségű hangsugárzót meg tudnak szólaltatni. Az innovatív hibrid felépítésű készülékekben bipoláris kimenő fokozatot, bipoláris meghajtó fokozatokat és elektroncsöves bemeneti erősítő fokozatokat találunk. Ezek az erősítők az egyedüli hibrid és nulla visszacsatolású készülékek a piacon. Felépítésüknek és kivitelüknek köszönhetően megőrzik a zenei harmóniák integritását, a zene levegősségét, terét és koherenciáját. Az Atlas választhatóan teljes sávú vagy felül vágó szűrőkkel szűrt bemenetekkel szállítható. Ez az egyedi, beépített szűrő ideális megoldást jelenthet az aktív mélynyomó részleggel ellátott hangsugárzók esetében, mint amilyen például a Vandersteen család, vagy az aktív mélynyomóval kiegészített audió, illetve házimozi rendszereknél. A Saturn sorozat jellemzője az egyedi, csupa alumíniumból készült készülékház és az igen gondosan kialakított tápegység. Az Atlas 100 hangpontot kapott a (német) Stereo magazin tesztjén, a Stereophile A osztályú ajánlott terméke, de a TAS aranyfül elismerését is megkapta. 

A készülék legfőbb jellemzői

 • Nulla visszacsatolás, teljesen differenciális, hídba köthető komplementer kivitel a nyílt hangzás érdekében.
 • Csöves erősítő fokozat, csatornánként 1 6SN7 csővel, tökéletes harmonikus pontosságot és hiteles színpadképet biztosít. Ez az erősítő fokozat gondoskodik a teljes erősítőben a feszültségszint erősítésről.
 • Sztereó erősítő: csatornánként 200 watt teljesítményt ad le 8 ohmon.
 • Mono erősítő: Csatornánként 300 watt teljesítmény 8 ohmon, csatornánként 550 watt 4 ohmos terhelésen.
 • Az erősítőbe 6 dB/oktáv meredekségű felülvágó szűrőt építettünk, amely 16 fokozatban mintegy 10 Hz-es lépésekben 40 Hz és 200 Hz közötti vágási ponttal használ-ható.
 • Aszimmetrikus (RCA) és szimmetrikus (XLR) bemenetek.
 • A közvetlen bemenetre kapcsolt jel a lehető legtisztább hangzás érdekében elkerüli a keresztváltókat és kapcsolókat.
 • A síntechnológia csökkenti a tápellátás impedanciáját a kimenő egységek között, így gyorsabban tud nagy áramot adni a tápegység.
 • A tápegységben két transzformátort és három fojtótekercset használunk. Az erősáramú egység külön transzformátorral és fojtótekercs bemenettel működik. Az elektroncsöves B+ tápegység bemenete fojtótekerccsel csillapított és diszkrét szabályozással van ellátva. Eredményeként példátlanul tiszta hangzást és megfogottságot kapunk.
 • Az erősítőn szabadalmaztatott Cardas hangsugárzó csatlakozó aljzatokat használunk.
 • A transzformátorok rozsdamentes acél háza megakadályozza, hogy a tápegységben keletkező mágneses mezők károsan befolyásolják az érzékeny audió áramkörök működését, így a zene legapróbb részletei sem vesznek el.
 • Az egyedi rendszerekbe való építését segíti elő az RS232 aljzat és a kapcsoló kimenet.
 • Fekete vagy ezüst előlappal kapható.
 • A készülék méretei 18” széles x 8” magas x 19” mély
 • Szállítási tömege: 70 font
 • További információt a www.aesthetix.net oldalon talál

Az ATLAS STEREO három változatban kapható: normál, Signature és Eclipse kivitelben. A Signature változatban is ugyanazokat az áramköröket használjuk, mint a normál változatban, de azokat a lehető legjobb alkatrészekből építjük meg. A normál változatban is igen jó minőségű alkatrészeket, többek között Rel kondenzátorokat használunk az egyes fokozatok közötti elcsatoláshoz. Ugyanakkor a Signature változatba Peter Moncrief legalább 10-szer ennyibe kerülő Stealth kondenzátorait építjük. Ezek részletgazdagabb és több információt feltáró hangzást biztosítanak, miközben megtartják a készülékeink sok elismerést szerzett hangzásegyensúlyát. Megkettőztük az erősáramú kimeneti fokozat tápegység kapacitív értékét, ezzel mélyebbre megy a rendszer és testesebbé válnak a mélyhangok. A hangsugárzó csatlakozó aljzatok kábelezéséhez egyedi kivitelű, 14 AWG keresztmetszetű audiofil kábelt használunk, amely tovább javítja a készülék felbontását. Másik kritikus fontosságú finomítás a készülékben lévő összes emitter ellenállás lecserélése alacsony induktanciával jellemezhető fémfólia ellenállásra.

Az ATLAS MONO csak a Signature változatban kapható, a fentebb leírt jellemzőkkel. A mono változatokban a teljes tápegység egyetlen csatornát szolgál csak ki, ezzel még tovább javítva a készülék térleképezését, testét és dimenzionalitását.