Martin Logan Montis high-end audiofil elektrosztatikus hangfal

martin-logan-montis-010Kíméletlen pontossággal képes a felvett zene minden apró rezdülésének megszólaltatására. A Montis rendkívül merev AirFrame, CLS™ XStat hangkeltő eleme és a 24 bites Vojtko DSP alapú erősítő varázslatos pontosságú megszólaltatást és dinamikát biztosít.

A rendkívül merev, extrudált alumínium kompozit AirFrame™ keretbe foglalt Montis CLS™ (Curvilinear Line Source, ívelt felületű sugárzó) XStat™ hangkeltő elem a MartinLogan csúcsminőségű elektrosztatikus hangsugárzók tervezése és gyártása során közel 30 év alatt szerzett tapasztalatainak az összegzése. A továbbfejlesztett MicroPerf fegyverzet technológia a korábbiaknál mintegy kétszer nagyobb hangkeltő felületet biztosít a legújabb generációs CLS™ elektrosztatikus panel számára, ezzel érezhetően megnőtt a rendszer hatásfoka és az erőlködés legcsekélyebb jele nélkül tudja a legnagyobb dinamikacsúcsokat is élethűen reprodukálni. Az XStat esetében már a múlté a kifáradás!

A Montis hangsugárzóban egy rendkívül precíz 24 bites Vojtko™ DSP elektronikát használunk egy nagy teljesítményű, 200 watt leadására képes D osztályú erősítővel. Ezzel biztosítjuk az egészen 29 Hz-ig lemenő meghökkentően részletező, kristálytiszta mélyhangokat – amely teljesen szokatlan az ilyen méretű dobozok esetében. Emellett a 100 Hz alatti tartományban a rendszer részét képező ekvalizálás tovább javít a hangsugárzó mélyhang leképezési képességein, a hangsugárzó ugyanis így az adott teremakusztikai adottságokhoz igazítható.

MŰSZAKI ADATAI

Frekvencia átvitele
29 – 23.000 Hz ±3dB

Hangvetés vízszintesen
30°

Hangvetés függőlegesen
A 112 cm-es panel teljes felületében

Nagyfrekvenciás hangkeltő elem
XStat™ CLS™ elektrosztatikus hangkeltő elem

» A panel méretei
111,8 x 28,7cm

» Hangsugárzó felület
3.209 cm2

Alacsony frekvenciás hangkeltő elem
25,4 cm-es öntött kosaras, hosszú löketű, alumínium membránnal szerelt nagy membránkilengésű hagyományos dinamikus hangszóró

Beépített erősítő
Mélyhangszóró: 200 watt/ csatorna (4 ohmon)

Érzékenysége
91 dB/2,83 volt/méter

Impedanciája
4 ohm, 0,52 20 kHz-en. 4, 6, vagy 8 ohmos erősítőkkel használható

Javasolt erősítő teljesítmény
20 – 500 watt csatornánként

Keresztváltási frekvencia
340 Hz

Alkotó elemei
Egyedileg tekercselt transzformátor, légmagos tekercsek, poli-propilén kondenzátorok, DSP alapú előerősítő (a mélyhangszóró meghajtására)

Mélyhang szabályozás
±10 dB 100 Hz alatt

Világítás
LED fényerő szabályozás; BE, FÉNYERŐ, KI
Bemenetek
Egyedi 5 pozíciós hangszóró kábel fogadó aljzatok

Áramfelvétele
Készenléti üzemmódban: <1 W/ csatorna. Max: 200 W/csatorna

Tömege
26,3 kg

Méretei
150,5 cm x 32,2 cm x 45,7 cm