Linn Radikal - Egyenáramú motorvezérlés és tápegység a Sondek LP12-höz

RadikalA Linn Radikal egy LP12 SE javított motorvezérlés a Sondek LP12 lemezjátszó futóműhöz, s teljesen újszintre emeli azt. A Radikal a lemezjátszóra szerelendő egyenáramú motorból és a külső motorvezérlésből és tápegységből áll.
A Radikal egy egyedi kivitelezésű, minden korábbinál pontosabb forgássebességű, rendkívül finoman futó és hihetetlenül alacsony szintű elektromágneses zavaró jelet kibocsátó 13 szegmenses kefés egyenáramú motort használ. A motor olyan alacsony zajt kelt, hogy a hangszedő illesztő előerősítő is a lemezjátszóba építhető.

Radikal
A Radikal a lemeztányér forgási sebességét optikai visszacsatolással mérő sebességmérő használatával automatikusan kalibrálja a saját sebességét, valahányszor bekapcsolja a lemezjátszót. Ugyanezt az igen alacsony digitális időalap jeltorzulással rendelkező órát használjuk a Klimax DS-ben is annak biztosítására, hogy a lemez mindig hajszálpontosan a kívánt sebességgel forogjon.
A Linn kapcsolóüzemű tápegysége a terhelési feltételektől függetlenül mindig állandó értékű tápellátást biztosít és tökéletesen el van szigetelve a jelutaktól, így megbízhatóan védi a hangszedőből érkező alacsony szintű audió jeleket az esetleges zavaró jelek káros hatásaitól.
Egy váltókapcsolóval 33 1/3 és 45 f/p sebességre válthatja az LP12-t, s a hangkar leemelésekor -25 dB-lel némíthatja is a jelet.
A Radikal látja el egy független kimenetről tápfeszültséggel a Linn Urika beépíthető mozgótekercses hangszedő illesztő egységet is, s ezáltal kivédi az esetleges modulációs zavaró hatásokat.
A készülék elegáns ezüst, vagy fekete dobozban, illetve a Klimax rendszerhez illeszkedő, egy tömbből mart alumínium házban kapható.
A Radikal és az Urika együtt csúcsteljesítményre emeli az LP12 SE készüléket, s segítségükkel egészen közel juthat ahhoz, ahogyan az előadó az adott művet előadta.