MEGJELENT A MOFI ELECTRONICS MASTERDECK LEMEZJÁTSZÓ ÉS A MASTERPHONO PHONO ELŐERŐSÍTŐ

 

A MOFI ELECTRONICS BEMUTATJA A REFERENCIA-MINŐSÉGŰ MASTERDECK LEMEZJÁTSZÓT ÉS A MASTERPHONO PHONO ELŐERŐSÍTŐT

 

 

Az audiótechnológiában vezető MoFi Electronics (MoFi) büszkén jelentette be két új termékét - a MasterDeck lemezjátszót és a MasterPhono phono előerősítőt -, amelyek tovább viszik a vállalat küldetését, hogy az eredeti mesterszalagok hangzását a zenekedvelők otthonába hozza. A cég referencia-szintű Masters sorozatának alapdarabjai, mindegyik komponens szabványteremtő teljesítményt, innovatív mérnöki munkát, intuitív funkcionalitást, gyönyörű felépítést és kiváló amerikai gyártási minőséget kínál. A MasterDeck és a MasterPhono továbbra is arra az értékes bizalomra és őszinteségre épül, amelyet a MoFi több mint négy évtizeddel ezelőtt a világszerte ismert Original Master Recordings-szal kezdett el megalapozni.

 

A MoFi vezető analóg tervezője, Allen Perkins által tervezett, szíjhajtású MoFi MasterDeck az analóg lejátszásra összpontosít, amely hű marad ahhoz, ami az LP-n van - az eredeti művészek és producerek által kívánt élményhez. Több mint három évtizedes analóg szakértelmét felhasználva és a díjnyertes lemezjátszók tervezésének tiszteletre méltó örökségét továbbfejlesztve Perkins egy egyedülálló, 10 hüvelykes hibrid több forgástengelyes hangkart készített a MasterDeck számára, amely rendkívüli pontosságot, vezérlést és követést biztosít. A szénszálas csővel, valamint a szabadalmaztatott „Spiral Groove” ellensúlyozással és a cserélhető fejszerelvénnyel felszerelt hangkaron könnyedén beállíthatja az azimutot, a túlnyúlást, a VTA-t és még sok mást. Az izolált tartóban elhelyezett, gyakorlatilag zajtalan háromfázisú BLDC szinuszos motorja rendkívül pontos (33,3333) és stabil meghajtással működik. A négyjegyű kijelzőn a 33, 45 és 78RPM sebességek finom beállítása látható. Az 1,75 hüvelykes, Delrin-felületű alumínium tányér, a HRS által tervezett új rezgéscsillapító lábak, a tömörfa váz és a Cardas Audio karkábelezése csak néhány további célszerű részlet a 17 kilós MasterDeck-en.

 

"A MasterDeck több mint két évnyi fejlesztés csúcspontja, és több fontos célt is teljesít" - mondja Perkins. "A MasterDeck hangkarral a  'zero gap' unipivot karcsapágy előnyeit akartam beépíteni egy több forgástengelyes kialakításba. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel."

 

Az ugyanezen mesterszalag-minőségi célok elérése érdekében kifejlesztett és a MoFi termékfejlesztési mérnöke, Peter Madnick - egy analóg tudós, akinek az Audio Alchemy és sok más cég számára készített fonostage-tervei az audio-legendák közé tartoznak - által tervezett MoFi MasterPhono ideális optimalizálást kínál a hallgatóknak bármilyen hangszedővel, valamint páratlan rugalmasságot, halálcsendes működést és távvezérelhető könnyedséget. Olyan ritka funkciókkal felszerelve, mint a passzív RIAA korrekció és két bemeneti topológia - egy feszültség típusú és egy áramforrás típusú - a MasterPhono emellett diszkrét, szimmetrikus, széles sávszélességű, teljesen FET bemeneti és kimeneti fokozatot, teljesen szabályozott és árnyékolt belső tápegységet dedikált bal és jobb csatornával, valamint programozható relé-vezérelt terhelés- és erősítésbeállításokat használ. A vastag alumínium előlap egy pár mérőműszert keretez, amelyek VU-információkat, valamint kalibrációs pontokat biztosítanak a hangszedő beállításához.

 

"Egy elérhető, nagy teljesítményű phono előerősítőt akartunk készíteni, amely bármilyen hangszedőhöz illeszthető és képes kompromisszumok nélküli potenciállal játszani" - mondja Madnick. "A MasterPhono tiszteletben tartja a MoFi azon elkötelezettségét is, hogy az eredeti hangzáshoz ne adjunk hozzá semmit. Ez tényleg szinte olyan, mint a mesterszalag. Figyelemre méltó tisztaságot és simaságot mutat, és olyan hangszedőkből és lemezekből hoz ki a részleteket, amelyekről azt hittem, hogy jól ismerem."

 

A MasterDeck (5 999 USD) és a MasterPhono (4 999 USD) további részletei hamarosan elérhetőek lesznek. Mindkét komponens várhatóan 2022 harmadik negyedévében kerül szállításra.