Martin Logan C1 centersugárzó

C1 Csúcsteljesítményű Folded Motion (hajtogatott membrános) centersugárzó

A MartinLogan Foundation termékcsalád története

A MartinLogan Foundation Series termékcsalád tagjai új szab-ványt teremtettek azáltal, hogy a MartinLogan jelképének számító csúcstechnológiás megoldásokat kínálják bárki számára elérhető áron. A Motion Foundation hangsugárzók is a Gen2 FMT S tech-nológia alkalmazásával készülnek, így hangzáskarakterükben és megjelenésükben a drágább, felsőbb kategóriás termékeink jellegzetességeit hordozzák kisebb méretben és árban kedvezőbb kivitelben.

Ezt a csúcskategóriás magassugárzót egy egyedi kivitelű, a haj-togatott membrános magassugárzóhoz tervezett hullámterelő keretbe foglaltuk, amely a teljes hangzástérben egyenletes, kiegyensúlyozott és jól megfogott hangzást biztosít, a hallgató tér minden pontján közel azonos hangzásélményt nyújtva és kikü-szöbölve a teremakusztika számos nemkívánatos hatását. A magassugárzó kivételesen jó hangzását az alumínium kosaras közép- és mélysugárzó teszi teljessé, biztosítva ezáltal a doboz testes megszólalását. A Motion Foundation modellek az alábbi 3 elegáns színváltozatban, a legtöbb lehetséges hangzástérbe jól illeszkedő kivitelben választhatóak:

Fekete, szaténfehér és dió.

C1

Kiviteli forma

Polcsugárzó

Frekvenciaátvitele

53 Hz – 23 kHz

A magassugárzó sugárzási kévéje

90° (függőleges) x 90° (vízszintes)

Érzékenysége

91 dB

Impedanciája

4 ohm

Keresztváltási pont

2900 Hz, 3200 Hz

Magassugárzó

1" (függőleges) x 0,94" (vízszintes)

Középmély sugárzó

2 x 5,5" (14 cm) alumínium-membrános, alumínium öntött kosaras hangszóró. Rezonan-ciamentes zárt kamrába sze-relve. Egy homogén elemből készült membránnal.

A hangsugárzó doboz

Hátrafele nyitott reflexdoboz

Javasolt erősítő teljesítmény

15 - 100 watt

Csatlakozó aljzatok

Ötutas hangszórókábel csatla-kozók (kettős kábelezésre nem alkalmas)

Tömege

18 font / 8,16 kg

Méretei (Mag. x Szél. x Mély)*

7,57" x 20" x 10,02"

19,22 cm x 50,08 cm x 25,45 cm

Kiviteli változatok

Fekete, dió és szaténfehér

   *A méretadatok a csatlakozó aljzattal és az előlappal együtt értendőek.

A műszaki adatok előzetes be-jelentés nélkül is változhatnak.

 

Gen2 Folded Motion Tweeter S

A Gen2 FMT S, vagyis a második generációs hajlított membrános magassugárzó a hagyományos techno-lógiával készült magassugárzókkal szemben villám-gyors és erőlködés nélküli hangleképezést biztosít. A vékony, harmonikaszerűen hajlítgatott membránnal készült magassugárzó fizikai méretéhez képest igen nagy sugárzó felülettel rendelkezik, hihetetlenül rész-letgazdag és tiszta, torzításoktól mentes hangleképe-zést garantál.

Folded Motion hullámterelő

Ez a tölcsérszerűen kiképzett keret szabályozza a hajtogatott membrános Gen2 Folded Motion magas-sugárzó által sugárzott hang terjedését a térben. A magassugárzó által besugárzott térben részletgazdag és hihetetlenül pontos megszólalást biztosít. Kikü-szöböli a teremtárgyakról és a határoló falakról érke-ző nemkívánatos visszaverődések torzító hatásait és igen széles térben biztosít hiteles, életszerű hang-zást.

McCracken-Vojtko keresztváltók

A süketszobában, visszhangmentes környezetben mért kiváló értékek biztosításában, valamint a valós körülmények között végzett vaktesztek során tapasz-talt kiváló hangzásban a MartinLogan névhez kötődő Vojtko keresztváltó is fontos szerepet kapott. Segít-ségével sikerült az egyes hangsugárzókat a lehető legjobb hangzásteljesítményre hangolni.

Kézben tartott hangterjedés

A hangzás szempontjából meghatározó fontosságú szereplő a teremakusztika is, mivel a zenehallgatásra szolgáló helyiség kialakítása és berendezési tárgyai egyaránt erősen befolyásolják az ott elhelyezett és megszólaltatott hangsugárzók hangzásteljesítményét. A MartinLogan hangsugárzók egyedi kialakítása nagymértékben csökkenti a teremrezonanciák káros hatásait, eredményeként a hangzástérben a lehető legtermészetesebb megszólalást, tiszta hangleképe-zést élvezhetünk, ami a hangsugárzó helyének gondos megválasztásával és a hangsugárzók precíz beállításával a teremakusztikától függetlenül is tovább javítható.

 

Alumínium középmély hangszóró

A Motion Foundation Series hangsugárzó családban is a MartinLogan saját fejlesztésű, a Motion XT és Motion Series termékcsaládban már sikerrel kipróbált és bevált alumínium membrános mélyhangszórókat használjuk, amelyek nagymértékben javítják a hang-zás tisztaságát, részletgazdaságát, általánosságban is emelik a velük szerelt hangsugárzók hangzástelje-sítményét.

A hangzástorzulást gátló kivitel

Igen sok hagyományos felépítésű centersugárzónál tapasztalunk a kivitelből fakadó hanghullámosodást, nemkívánatos torzulást. A 2,5 utas keresztváltó cél-szerű kialakításával csökkentettük ezt a nemkívá-natos hangtorzulást, így érthetőbbé váltak a párbe-szédek, pontosabbá vált a szereplők hangleképe-zése.

Biztonságosan rögzülő hangsugárzó előlapok

A rejtett rögzítő elemek biztonságosan tartják a helyükön a hangsugárzó előlapokat, így a felhasz-náló egyéni ízlésének megfelelően választhatóan azzal, vagy anélkül használhatja a hangsugárzókat. Az előlapok egyedi megjelenési képet adnak a hang-sugárzóinknak, azzal, vagy anélkül, vagy akár azokat kifordítva, más szemcsézettséggel használva alakít-hatják a hangsugárzók megjelenési képét.