Shelter Harmony MC hangszedő

ULTIMATE LINE

Az MC hangszedő az analóg lemezlejátszás eddig rejtve maradt lehetőségeit tárja fel.

Az Ultimate Line egy rendkívüli MC hangszedő sorozat, amelynek a csaknem negyedszázad után újratervezett házához ultra kemény száraz szénszálakat használunk, a belsejében pedig a Shelter évtizedek óta jól bevált tervezési filozófiájával készített motorrendszer működik. Az Ultimate Line hangszedő házak készítéséhez használt 60t osztályú tömörített száraz szénszál messze keményebb, mint a hangszedő házak készítéséhez először használt 24t száraz szénszál anyag volt. A száraz szénszál eredetileg is rezonanciamentes és igen hatékony rezgéselnyelő tulajdonsága és nagyfokú rugalmassága mellett a Shelter Ultimate Line hangszedő házak készítéséhez használt 60t szénszálak a zene legapróbb, legfinomabb részleteit is természetes hangzáshűséggel szólaltatják meg, mindenféle elszínezés és zaj nélkül, tulajdonságai alapján a lehető legjobb anyagnak minősül a hangszedő házak készítéséhez. A Harmony zászlóshajó modell háza teljes mértékben szűz tömör száraz szénszálból áll, míg az Accord modellnél csak a hátlapja készül ebből az anyagból. A Japánban elérhető legkorszerűbb szénszálas technológia alkalmazásával a Shelter MC hangszedők az analóg lemezlejátszás eddig feltáratlan lehetőségeiről lebbentette fel a fátylat. Próbálja ki és biztosak vagyunk abban, hogy el fogja bűvölni a zenehallgatás Shelter Ultimate Line hangszedők által elérhetővé tett új világa.

HARMONY MC hangszedő

A Shelter zászlóshajó modellje, a Harmony háza száraz szénszálakból (CFRP) készül. A CFRP hihetetlenül jó akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik és tökéletesen illeszkedik az új fejlesztésű motorszerkezetünkhöz. Ez a kombináció a még nem optimális felvételi minőségben készült lemezek lejátszásánál is csodákra képes és nagyszerű zenei élményekkel tudja megörvendeztetni.

A száraz szénszál a nedves változattal ellentétben réteges elrendezésű és egyedileg öntött. A CFRP anyagokat használó Harmony tömörítési aránya 60 tonna, míg a hagyományos szénszálas technológiával készült anyagok összetömörítési rátája mindössze 24 tonna. A nagymértékű összenyomás előnye, hogy a CFRP rezonanciafrekvenciája a hallható tartományon kívülre került. Emellett a belső csillapítási értéke is jobb, így tökéletes védelmet nyújt a kívülről jövő rezgések és zajok ellen. Mindezen tervezési megoldások együttesen garantálják azt, hogy a Harmony nem színezi el a hangot, hihetetlenül csendes és rendkívül érzékeny, a zene legfinomabb rezdüléseit is képes hitelesen reprodukálni.

A motorszerelvény is teljesen új műszaki megoldás, itt kemény alumínium tűtartó csövet használunk, a tekercsek oxigénmentes rézből (OFC) készültek. A kemény alumínium révén a gyémánthegyet egy igen merev, de ugyanakkor minden rezdülésre érzékeny alapra illeszthetjük. Ennek révén a tű a zene leheletfinom részleteit is tökéletesen ki tudja olvasni a kedvenc lemezei barázdáiból. A tűtartó cső hossza valamivel rövidebb a megszokottnál, ezzel javult a merevség/kimenő feszültség arány. A normál alumínium tűtartó csövek kicsit testesebbé teszik a hangot, de a tűt úgy alakítottuk ki, hogy görbületi sugara 1,6 x 0,3 mil (0,04 x 0,007 mm) legyen, ennek eredményeként érezhetően javult a hangzásegyensúly és ugyanakkor a letapogatási biztonság is növekedett.

A Harmony műszaki adatai

Kimenő feszültsége: 0,5 mV

A tűhegy típusa: 1,6 x 0,3 mil élre csiszolt

Impedancia: 15 ohm

Tömege: 8,5 gramm

Javasolt tűerő: 1,4 – 2,2 gramm