Amit a Shelterről tudni kell

Amit a Shelter cégről tudni kell

A Shelter a hangszedők gyártására szakosodott, hagyományos gyártási technikával és gyártási technológiával rendelkező vállalkozásként a cég 1986-ban történt megalapítása óta gyárt csúcskategóriás hangszedőket. Valamennyi Shelter MC hangszedő kézzel készül Japánban a cég műhelyeiben hozzáértő, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek keze munkájával. Az elkészült termékeket maga Yasuo Ozawa mester, a cégalapító és tulajdonos és a termékek fő tervezője ellenőrzi egyenként kritikus szemekkel és fülekkel. A Shelter manufaktúra vezetősége és csapata abban bízik, hogy a világ analóg lemezeket szerető és a lemezek kiváló hangzásminőségben történő megszólaltatása iránt érdeklődő potenciális vásárlói mind nagyobb bizalommal viseltetnek a cég termékei iránt és hogy a cég még sokáig elégítheti ki igényeiket egyre jobb és kifinomultabb hangszedőkkel és egyéb, a lemezek lejátszásához kapcsolódó termékekkel.

A Shelter hangszedők fényt és egyediséget visznek az analóg audió varázslatos világába.

Mindegyik audió rendszer más és más hangzásképpel rendelkezik, tükrözi a tulajdonosa elvárásait és életstílusát, de befolyásolja annak hangzását a tér, ahol működik és még számos más tényező is hatással van rá. Nyugodtan állíthatjuk, hogy nehéz találni két tökéletesen egyformán szóló rendszert. Különösen érzékeny a rendszer elemeinek illesztésére és az akusztikus környezetre az analóg lejátszás. Hatványozottan igaz ez az analóg lemezjátszókra, ahol már az is érezhetően befolyásolni képes a hangzást, hogy hogyan, mennyire húzzuk meg a fejtartó papucsában a hangszedőt rögzítő csavarokat. Az audió világa nem a versenyről szól, sokkal inkább arról, hogy kinek mennyire sikerül a készülék helyes megválasztásával és az akusztikus környezet kialakításával, vagy finomításával megtalálnia azt a hangzást, amely az egyéniségének és az elvárásainak a legjobban megfelel. Olyan hobbi ez, mint amikor a festővásznon a színek és az ecsetvonások megfelelő megválasztásával nagyszerűen, vagy kevésbé nagyszerűen tudjuk ábrázolni, vagy újra értelmezni a modellt, vagy a képzeletünkben megszülető képet. A Shelter hangszedők meleg és lágy hangzásuk révén finoman illeszkedhetnek a legjobb hangtechnikai rendszerekbe, a készülékek megfelelő megválasztásával igen közel vihetik Önt a megálmodott ideális hangzásvilághoz. A balzsamosan finom hangzás első hallásra talán nélkülözi a testes mélyeket, de az előítéletektől elvonatkoztatva, csak a hangzásra figyelve hamar megszereti és tudatosul is Önben, hogy hosszú órákon át hallgatva sem fárasztó a hangszedő segítségével megszólaló zene és a mélyek is a helyükön vannak. Ahogy azután éveket tölt a hangszedőnk társaságában, a meghallgatások során újabb és újabb felfedezéseket tesz. A hangszedőink lágyan balzsamos és meleg hangja az, ami igazán egyedivé és természetessé teszi a Shelter hangszedő termékeket.

A cél, hogy tartósan teljes megelégedést nyújtsanak a termékeink.

A Shelter hangszedői nem törekszenek a divatos formatervekre, egyszerű szerkezeteket gyártunk, a modelljeinket ritkán váltogatjuk. Eredményeként termékeink sokáig maradnak forgalomban, az átgondolt tervezésnek és a kiváló minőségű munkának köszönhetően hosszú élettartamúak. A gondosan megválogatott alkatrészeknek hála a termékeink hangzáskaraktere sem változik érezhetően az idő előre haladtával. Fontos szempont az is, hogy a cég létrejötte óta ugyanaz a személy tervezi és ellenőrzi a termékeket, így biztosak lehetnek az ügyfeleink abban, hogy tökéletesen ismeri a termékeket és pontosan tudja azt is, hogy mire kell ügyelnie a tartósan megbízható, kiváló minőség elérése és biztosítása érdekében. Még az 1986-ban gyártott 701-es modellünkhöz is kapható tű cseréjével teljesen újjászülethet a ma már 30 éves termék. Nagy megelégedéssel tölt el bennünket az a tudat, hogy a Shelter hangszedőink természetes, életszerű hangzását sok-sok éven át élvezheti változatlanul kiváló hangzásminőségben a rendszerében.

Ozwa Yasuo, az alapító és a tervező

Tokióban született. Már kicsi gyermekkora óta elbűvölte a hangszerek varázslatos hangja és kora fiatalságtól kezdve a lehető legmagasabb hangzáshűségű megszólalásra alkalmas készülékeket és eszközöket tervezett. Már a gimnáziumban is számos csöves erősítőt tervezett. Az egyetemen villamosmérnöki képesítést szerzett, az erősítő tervezésre szakosodott, de nem sokkal később az analóg hangszedők világa csábította el és láncolta örökre magához. Meggyőződése, hogy csak a jó hangszedő képes az élő zene varázslatos világát visszaadni. 1982-ben csatlakozott a Fidelity Research (FR) csapatához és hangszedő tervezőként kezdett szakmai karriert. Az FR cégnél végzett tevékenysége során részt vett az MCX-3, MCX-5 hangszedők és más termékek fejlesztésében. 1986-ban az önállóság útjára lépett  és megalapította a Shelter céget, ahol azóta is dolgozik és egész életét az MC hangszedők fejlesztésének és tökéletesítésének szentelte.

A termékeink születése időrendi sorrendben

A Shelter MC hangszedők története az 1986. februárjában forgalomba hozott 701E modellel, egyben a cég megalapításával kezdődött. A 701-es sorozatot 8 évnél is tovább tartottuk a palettánkon, a terméksorozatot kiegészítettük a magas kimenetű 701ES és a tiszta berillium házzal készült 701EM modellel, amelyet egészen 1994-ig gyártottunk. (Az utolsó 701EM hangszedőt 1996-ban adtuk el.) Az 1990-ben fogalomba hozott 501-es modell kimenő feszültségét 0,5 mV-ra növeltük, ez lett az 501 Type III modell. Az 501-es sorozatot rengeteg vásárlónk használta és a hosszú élettartama tökéletesen szimbolizálja a Shelter hangszedők minőségét. 1998-ban került forgalomba a korábbi 701EM helyett a csúcsmodellünk, a 901-es hangszedő, amelyet a felső kategóriás 9000/7000/5000 modellek követtek 2005-ben kissé megváltoztatott házszerkezettel és homlokoldali kivitellel. A 0,65 mV-os kimenő jelszintű 9000 modell volt a cég zászlóshajója egészen 2008-ig, amikor a Harmony modell vált a csúcsmodellünkké. A 701E hangszedővel együtt forgalomba került 411-es MC illesztő transzformátorunkat a 411 Type II modellel váltottuk le 1996-ban. Ezt a terméket még ma is gyártjuk az eredeti kivitellel egyező változatban, így jelenleg ez a leghosszabb életciklusú termékünk.

A kitüntetéseink, elismeréseink, díjaink története

1986: Februárban megalakul a cég.

1987: Áprilisban forgalomba került a Model 701ES

1988: Áprilisban forgalomba került a Model 701EM

1990: Szeptemberben forgalomba került a Model 501

1994: A Model 501II megkapta az MJ Technology of the Year, az év technológiája díjat.

1996: A Model 411II megkapta az MJ Technology of the Year, az év technológiája díjat.

1998: A Model 901 megkapta az MJ Technology of the Year, az év technológiája díjat.

2004: A Model 901 elnyerte a The Image hi-fi díjat.

2006: A Model 301 elnyerte a The Image hi-fi díjat.

2008: Forgalomba került a Harmony

2014: Forgalomba került az Accord

A Shelter kicsi, a hangszedők gyártására szakosodott vállalkozás, de csaknem 30 éves története során számos nagyszerű elismerést kapott a felhasználóitól, a szaksajtótól, a szakági szövetségektől. A termékeink már régóta nemcsak Japánban kaphatóak, hanem számos tengeren túli országban is sikerrel vezettük be azokat.

A cégünk fennállása óta igen sok elismerésben részesültünk. Az egyik legnagyobb vívmányunk, hogy többször is elnyertük Japánban Az év technológiája díjat. A német Image hi-fi is több termékünket részesítette elismerésben, de több Golden Year díjat kaptak a hangszedőink az USA-ban is és még számos rangos elismeréssel büszkélkedhetünk. Büszkék vagyunk a vevőinkre is, akik az analóg lemezek iránti szeretetből vásárlásaikkal jelentősen segítik a Shelter tervezői és gyártási tevékenységét.