Megjelent a Phasemation EA-220!

ÚJDONSÁGÉRTESÍTŐ! Megjelent a Phasemation EA-220!

Teljesen diszkrét, visszacsatolás nélküli hangszedő illesztő erősítő, amely az élő zenét és az alkotó szenvedélyét olvassa ki a lemez barázdáiból

<A termék rövid bemutatása és koncepciója>

Fejben tartva azt, hogy „sokkal több rejlik az analóg technikában” egy újabb taggal bővítettük a hangszedő illesztő elektronikáink családját: Az analóg lemezek szerelmeseinek egy újabb visszacsatolásmentes hangszedő illesztő erősítőt alkottunk.

Örömmel jelentjük be készülékcsaládunk új tagját, az EA-220 modellt, amely a 2013-ban bevezetett és azóta is nagy népszerűségnek örvendő EA-200 modell utódja, amely a korábbi készülékünk tudásának javát ötvözi tovább tökéletesített áramkörökkel, kifinomult hangzásminőséggel és új funkciókkal.

<A készülék legfőbb jellemzői>

I.      Elegáns, robosztus vázszerkezet újratervezett előlappal.

A készülék előlapja egy 8 mm-es, felül ferdén lecsapott alumíniumlemez, az EA-200/EA-550 modellek elegáns vonalvezeetését követve. A készülékház megerősített fémszerkezet, a talplemez és fedéllap 1,6 mm vastag rézzel bevont acéllemez, a külső felülete festve. Mindez együtt stabil, kellőképpen merev készülékházat eredményezett és jól védi az elektronikát a mágneses jelek okozta torzulások ellen.

A készülék lábai nehéz fémtömbből készültek, amely hatékonyan védi a készüléket a kívülről jövő rezgések ellen.

II.    Negatív visszacsatolásmentes, diszkrét elemekből épített erősítő áramkörök

A jelenleg forgalomban lévő elektroncsöves és félvezetős erősítők nagy része negatív visszacsatolással készül, amely a bemeneti és a kimeneti egységek közötti eltérést (javított jelet) erősíti. Ezek az áramkörök olcsó alkatrészekből építhetőek meg és meglepően jó eredményeket hozhatnak. Ugyanakkor a visszacsatolás révén a bemenő és a kimenő jel között csekély, de mérhető időeltolódás van, ami elméletileg nem korrigálható, éppen ezért egyéb zavarok mellett tranziens intermodulációs torzítást (TIM) eredményez, ami miatt a visszacsatolást alkalmazó erősítők sohasem lehetnek teljesen tökéletesek.

A félvezetős és elektroncsöves Phasemation erősítők esetében nem alkalmazunk negatív visszacsatolást. A visszacsatolásmentes erősítők esetében nem mérhető időeltolódás, így nagyobb eséllyel készülhet ezen az elven nagy pontosságú és hitelesen megszólaló erősítő, amennyiben megfelelően választjuk meg az alkatrészeket, a legkorszerűbb gyártástechnológiát alkalmazzuk és gondosan megtervezett, nagy pontosságú áramköröket építünk. Mindezek eredményeként a bemenetre kapcsolt jelet (a lemezről kiolvasott információt) veszteségmentesen, a teljes dinamikáját és a zene legapróbb részleteit is hibátlanul képes visszaadni.

III.   Kettős mono felépítés

A készülék két teljesen azonos felépítésű mono egységből készült, ennek megfelelően tökéletesen azonos hangzáskarakterrel és jelszinten szólal meg a bal és a jobb csatorna.

IV.   A gyártásához gondosan válogatott, csúcsminőségű alkatrészeket használunk

1.    A bemenő jelnél:

A)      A hangszedő jeleket erősítő szerkezeteknél meghatározó fontosságú RIAA áramkörökbe 1 %-os pontosságú fémfilm ellenállásokat és a kiváló hangzásukról ismert és elismert, a névleges értéket pontosan tartó film kondenzátorokat építettünk.

B)      A jelfeldolgozás szempontjából kiritikus áramköröket ELNA SILMIC II audió minőségű elektrolit kondenzátorokkal és 1 %-os pontosságú vékonyfilm ellenállásokkal építettük meg.

2.    Az erősítő áramkörökben

A)      Gyors és kiváló hangzásminőséget biztosító, alacsony zajú diódákat használunk (az egyenirányító egységben)

B)      Alacsony zajú Zener-diódákat építettünk a jobb és a bal csatorna áramköreibe, amelyek az áramkörök kivételesen alacsony zajszintjét biztosítják.

C)      A hálózati transzformátor alacsony fluxusveszteségű R-magos csúcsminőségű transzformátor.


 

<A készülék műszaki adatai>

A készülék funkciója

Visszacsatolásmentes erősítő az MM/MC hangszedő jelek fogadására

Bemenő jel

MM

MC

Bemeneti érzékenység

2,5 mV

0,12 mV

Bemeneti impedancia

47 kOhm

470 Ohm

Erősítési tényező

38 dB

63 dB

Bemenő jelátalakítás jel/zaj aránya

-120 dBV

-140 dBV

Névleges kimenő feszültség

200 mV (1 kHz-en)

Eltérés az ideális RIAA görbétől

±0,5 dB (20 Hz – 20 kHz között)

Tápfeszültség igénye

USA:100 V AC, 60 Hz

Európa/Ázsia: 230 V AC, 50-60 Hz

Áramfelvétele

2 watt

A készülék méretei

220 mm széles x 57 mm magas x 228 mm mély

A készülék tömege

2,6 kg.