Újdonságértesítő: Phasemation MA-5000

Újdonságértesítő!

WE-211 párhuzamosan együtemű elektroncsöves mono teljesítményerősítő, amely életszerűen szólaltatja meg a zenét és hitelesen tolmácsolja az előadók szenvedélyét

MA-5000

<A termék leírása és koncepciója>

Az audió erősítők világában tengernyi típust és változatot ismerünk, a félvezetős erősítőktől az elektroncsöves készülékekig. Mindegyiknek megvan a maga előnye és esetleges hátránya és mindegyik valamilyen szinten az audió világot gazdagítja. Van néhány legendás elektroncsöves erősítő, például a 2A3 és 300B csövekkel készült típusok, amelyek részben ezeknek a “híres csöveknek” köszönhetően rendelkeznek kivételesen jó hangzásminőséggel. Olyan életszerű és részletgazdag megszólalást nyújtanak, amely aligha érhető el félvezetős készülékekkel, éppen ezért őrzik a népszerűséget a napjainkig. Az idén az MA-5000 típussal, egy mono teljesítményerősítővel szándékozunk mindazok igényét kielégíteni, akik egy 211-es csövekkel készített erősítőben találják meg a megoldást a lehető leghitelesebb zenei megszólaláshoz. A készülékünk a nagy tiszteletnek örvendő 211-es elektroncsövekkel készül párhuzamos együtemű kiépítésben. Emellett a meghajtó fokozata 300B csövekkel épült, a 211-es csövek meghajtásáról leválasztó transzformátoron keresztül gondoskodik.

 

<Legfőbb jellemzői>

1PSVANE WE-211 Párhuzamos együtemű fokozat rögzített értékű előfeszítéssel, tisztán A osztályú üzemmódban

A PSVANE WE-211 egy teljesen A osztályban üzemelő egység két független, csak erre a célra készült és rögzített értékű előfeszítéssel dolgozó tápegységgel, amely optimális és stabil működést biztosít az egység számára. Ezzel az egységgel tudjuk igazolni a legjobban a WE-211-es elektroncsövek hihetetlenül jó képességeit és tudtunk 45 wattos kimenő teljesítményt biztosítani a hangsugárzók meghajtásához párhuzamosított üzemmódban. Emellett a tápegység időzítésével (1 perc) a készülék bekapcsolása után rendkívül megbízható üzemmódot és csúcsminőségű hangzást tudunk garantálni.

 

2A PSVANE WE-211 kimenő fokozatot optimális feltételek között szolgálja ki a transzformátoros csatolású PSVANE WE-300B egység

A PSVANE WE-300B, amely szintén ismert és felettébb népszerű kimenő cső, tökéletesen jól használható a WE-211 meghajtására transzformátoros csatoláson keresztül és a WE-300B optimális munkapontjának beállításával jelentősen javítható a WE-211 párhuzamos, egymástól függetlenül rögzített előfeszítésű egyenáramú stabilitása, így megingathatatlan biztonsággal tudja meghajtani a csatlakoztatott hangsugárzókat.

 

3Visszacsatolás nélküli erősítő áramkörök mindegyik fokozatban triódákkal.

Az erősítő fokozatot ECC803 + 300B + WE211 triódákkal építettük meg, így tudtuk mindegyik fokozatban biztosítani a dinamikus és részletgazdag zenei megszólalást, ami a megítélésünk szerint csak visszacsatolás nélküli áramkörök használatával valósítható meg.

 

4Svéd Lundahl gyártmányú kimenő és illesztő transzformátort használunk a készülékben

Az MA-5000-es készülékhez a legjobbnak talált svéd Lundahl gyártmányú kimenő és illesztő transzformátort választottuk, megítélésünk szerint ezzel tudtuk biztosítani a célul kitűzött hangzásminőséget. Az illesztő transzformátor a szekunder oldali egyedi tekercselési technológiájának köszönhetően rögzített értékű előfeszítésű áramkört tudtunk biztosítani a WE-211 elektroncsövek számára, optimális értékre tudtuk állítani a csövek munkapontját, emellett használatával az előlapi kijelzőn is leolvasható módon stabil működés biztosítható a készülék számára. A kimenő transzformátor is egyedi tervezésű, használatával optimális feltételek mellett tudjuk meghajtani a 4-8 ohmos hangsugárzókat.

 

5A szimmetrikus bemenetet transzformátor típusú szintszabályozóval láttuk el.

A készüléken szimmetrikus (XLR) és aszimmetrikus (RCA) bemeneti aljzatokat is találunk, a szintszabályozó transzformátor típusú és egyben a szimmetrikus/aszimmetrikus átalakítást is elvégzi. Az erősítési tényezője -3, -6, és -10 dB értékre állítható a normál erősítési tényezőhöz viszonyítva, de negatív végtelen értékre is kapcsolható (lekapcsolható, OFF) a bemenet, hogy kábelcsere, vagy egyéb beállítás esetén biztonsággal le tudjuk kapcsolni a hangszórókimeneteket.

 

6Egymástól független kettős táptranszformátoros konfiguráció
A meghajtó fokozat (300B) és a tápáram fokozat (WE-211 párhuzamos együtemű) tápellátását egy-egy, a másikától független transzformátor biztosítja, ezzel a megoldással kiküszöbölve a bemenő jeleket erősítő és a hangsugárzókat meghajtó áramkörök közötti kölcsönhatások lehetőségét, hogy a lehető legnagyobb hangzáshűséggel tudjuk felerősíteni a bemenő jeleket a leghalkabbtól a szélsőséges dinamika csúcsokig. A transzformátorokat a készülékházhoz képest lebegve szereltük be, rezgéscsillapító gumi választja el a transzformátort a fémháztól. Ezzel hatékonyan csillapítottuk a nemkívánatos rezgéseket, amivel még tovább tudtuk csökkenteni a készülék zaját.

 

7A készülék minden szerkezeti eleme alacsony zajú
A nagyfeszültségű tápegységnél kettő, elméletileg kapcsolózajt nem generáló 5R4G egyenirányító csövet használunk párhuzamosan és túlméretezett egyenirányító áramkört építettünk a két fojtótekercses transzformátorokhoz. A fűtés egyenáramú gyújtóáramkör, valamennyi elektroncső egyenáramú tápfeszültséget kap és minden elemében alacsony zajú áramköröket használunk.

 

8Az időzítés kijelző és a készülék külső megjelenési képe

It is equipped with a two-color LED indicator that changes to red when the timer is in standby mode and to blue when the amplifier starts operating after one minute. The front and left/right panels are made of 10mm-thick aluminum to ensure rigidity, and TAOC cast iron insulators are used to the feet to suppress unwanted vibrations. The speaker output terminals use Furutech audio grade products with torque limiters to minimize the adverse effects of conducting and contacting resistance. The impressive front glass tube cover is decorated with a Japanese traditional design called "cloisonne" to give the unit a dignified appearance.

 

<Specifications>

Form

WE-211 parallel single monaural power amplifier

Input Impedance

47kΩ

Gain

30dB

Residual Noise

200μV or less A-NET

Rated Output Voltage

45W (THD5%)

Frequency Response

1040kHz (+0,-3dB)

Output Impedance

4

Power Consumption

 

Dimensions (Including the terminals)

370(W) × 346(H) × 636(D) mm

Weight

50kg

AccessoriesAC power cable, screwdriver for trimmer adjustments