A MoFi Electronics bejelentette az új SourcePoint 8 hangsugárzót

A MoFi Electronics bejelentette az új SourcePoint 8 hangsugárzót

Az alábbiakban a MoFi Electronics sajtóanyagát közöljük.

Schaumburg, IL (2023. április 13.) – A MoFi Electronics az USA-ban, Schaumburg városában, Illinois államban 2023. április 14-16. között megrendezett AXPONA kiállításon mutatta be a legújabb hangsugárzóját, a SourcePoint 8 terméket. Ez a hangsugárzó tervező Andrew Jones által tervezett polcsugárzó ugyanazt a kivételesen jó hangminőséget nyújtja, mint a nagyobbik testvére, a SourcePoint 10, de a legtöbb kisebb szobában is kényelmesen elhelyezhető méretben.

Jones, aki a jelképének számító koncentrikus hangsugárzók tervezésével szerzett hírnevet magának, kifejti, hogy a SourcePoint 8 hangsugárzót azon zenekedvelők számára fejlesztette ki, akik kompromisszumok, az audió minőség feláldozása nélkül szeretnének kisebb hangsugárzóhoz jutni. “Mindig is szerepelt a terveink között, hogy majd kifejlesztün kegy kisebb méretű SourcePoint hangsugárzót, de az elsőrangú szempont mégiscsak az volt, hogy egy nagyobb méretű kétutas koncentrikus hangsugárzóval szerelt hangsugárzó kapcsán mutassuk be hogy milyen hangzásminőséget tud nyújtani egy közös tengelybe épített mélyhangszóró/magassugárzó kombináció, ha nem kell méret korlátokkal számolnunk” mondta a tervező.

A SourcePoint 8 egyik legfontosabb szerkezeti eleme az egyedi kivitelű nyolc hüvelykes koncentrikus, vagyis a középsugárzó tengelyvonalába épített magassugárzóval szerelt, a MoFi újszerű Twin-Drive high-flux, vagyis kettős meghajtású, erős mágneses fluxust eredményező mágnesszerkezetével ellátott hangszóró. A papírpéppel átitatott kúpos membrán a vadonatúj fejlesztésű bordázott membránszéllel hatékonyan csillapítja a nemkívánatos rezgéseket és egyben ideális hullámterelőként is működik a tengelyvonalába épített magassugárzó számára. Az 1,25 hüvelykes lágy dómsugárzó a szokatlanul nagy méretű lengőcsévével és széles peremezéssel sokat finomít a magassugárzó alacsonyabb és igen magas frekvenciás hangleképezésén. A dómsugárzóhoz tervezett egyedi, a hatékonyságát az alsó határfrekvencia tartományában jelentősen megnövelő hullámterelővel kombinált magassugárzó tökéletesen lefedi az 1,6 kHz-es vágási pont feletti frekvenciatartományt.

A SourcePoint 8 doboza 18 x 11,4 x 13,2 hüvelykes (magas x széles x mély) és az oldalai, a tetőlapja, a fenéklapja és a hátlapja ¾ hüvelyk vastagságú MDF lapokból készült. A 27,9 font tömegű hangsugárzó előlapja szoborszerűen megmunkált, többsíkú, 1,5 hüvelykes vastagságával hatékonyan csökkenti a hangtörés mértékét és a 87 dB-es érzékenységével, a 47 Hz-es alsó határfrekvenciával, valamint a 8 ohmos névleges és a 6,4 ohmos legalacsonyabb impedanciájával jó alapokat teremt a magas hangzáshűségű megszólaláshoz. A doboz belülről két ráccsal merevített, a külső burkolata valódi szatén dió, fekete kőris, vagy festett szaténfehér fafurnér.

A SourcePoint 8-as hangsugárzót az AXPONA látogatói a 334-es szobában hallgathatták meg, ahol Jones és a MoFi Electronics csapata HiFi Rose elektronikával szólaltatták meg az új terméket. A SourcePoint 8 kiszállítása májusban kezdődik, az amerikai listaára páranként 2.750 dollár. A hangsugárzóhoz fejlesztett állvánnyal együtt páranként 2.999 dolláros áron vásárolható meg.

További információ az alábbi címen érhető el: mofielectronics.com/sourcepoint8.