LINN MAJIK DS-I - high-end integrált hálózati lejátszó, előerősítő, végerősítő

MajikDS-I_SilvA LINN a nagysikerű MAJIK készülékcsaládot egy új taggal bővítette, a MAJIK DS-I integrált hálózati lejátszóval. A mind több kiadó által támogatott veszteségmentes zeneletöltés lehetősége igényli a mind magasabb szintű hálózati lejátszók megjelenését. A Linn a DS családjával új kategóriát teremtett a digitálisan tárolt zeneanyagok reprodukálása terén. Cél a kompromisszum mentes hangminőség és az egyszerű, komfortos kezelhetőség volt. Így született meg a Klimax DS, majd az Akurate DS és a Majik DS. A Linn DS-t a nemzetközi sajtó is rendkívül nagyra értékelte. Egybehangzóan a Linn Klimax DS-t tartják ma a digitális hangreprodukció csúcsának.

MajikDS-I_Blk
A november elején bemutatott Linn MAJIK DS-I  komplett megoldást kínál.
A készülék egy csúcsminőségű hálózati lejátszót, előerősítőt és végerősítőt tartalmaz egy dobozban. 11db bemenete közül 6db digitális és 5db analóg. Hogy az analóg LP tulajdonosoknak se kelljen plusz készülékekkel, kábelekkel bajlódniuk, egy RIAA phono előerősítőt is tartalmaz a Majik DS-I. Igény szerint MM, vagy MC hangszedőkhöz illeszthető.
Ha valakinek erre nincs szüksége, akkor normál Line szintű bementként is konfigurálható ez a bemenet. Kedves figyelmesség az előlapon található AUX bemenet, amire hordozható készülékeinket csatlakoztathatjuk. Ugyanúgy az előlapon található a jó minőségű fejhallgató kimenet.  
A készülék már a nagysikerű Dynamik tápegységgel és 2x100W-os Chakra teljesítményerősítővel rendelkezik.  Így minden hangfalat kellő energiával képes kiszolgálni.

MajikDS-I_Blk_Back

A legelterjedtebb digitális formátumokat képes kezelni a Majik DS-I. A  FLAC, ALAC, WAV, AIFF, AAC és MP3 fájlokat 24bit/192kHz mélységig dolgozza fel.
Az ethernet hálózatból érkező hibátlan adathalmazt a készülék egy belső átmeneti tárolóba helyezi, majd onnan olvassa ki a nagy pontosságú belső órajel generátora segítségével. Így az időzítés függetleníthető a beérkező adatoktól, ami a jitter rendkívül alacsony szintjét eredményezi.
Természetesen nemcsak az Ethernet hálózatos UPnP media szerverekkel kommunikál a készülék, hanem a hagyományos digitális bemenetein keresztül a PC-kkel, Laptopokkal.
A 3db optikai és 2 db koax digitális bemenete elegendő a legkülönbféle digitális források csatlakoztatására, így a  Play Station-tól kezdve az iPod-on át a DVD lejátszónkig.
A Majik DS-I az otthoni szórakoztató rendszerünk központja lehet. A szabványos UPnP csatlakozáson keresztül a zenei könyvtárunkat a PC-től kezdve a PDA-n át a Laptopig bármivel kezelhetjük a Linn Kinsky zenei könyvtárkezelő felülettel, de más hasonló célú programokkal is.

A Majik DS-I természetesen illeszkedik a Linn Knekt Multiroom rendszeréhez is, de az RS 232-es adatátvitelen keresztül más intelligens rendszervezérlőhöz is illeszthető.
A készülékhez, mint valamennyi Linn berendezéshez 5 év garanciát vállal a gyártó.
A Linn Majik DS-I ezüst és fekete színben rendelhető november 1-től.