Kétszeresen is az év előerősítője - Ayre Acoustics KX-R

Tarolt az Ayre AcousticsEgy korábbi hírben számoltunk be róla, hogy az amerikai Stereophile magazinban az év előerősítője lett az Ayre Acoustics KX-R. Az előerősítő úgy látszik tudhat valamit, mert a tengeren innen, az egyik legnevesebb angliai audiofil szaklap a Hifi+ is az év előerősítőjének választotta meg az Ayre Acoustics KX-R-t. A magazin a helyezést a következővel indokolja:


"Az Ayre hatalmas tekintélynek és hírnévnek örvend az előerősítők világában, amelyet olyan készülékekkel alapozott meg, mint a K-1xe, de a cég zászlóshajójába, a KX-R előerősítőbe még nagyobb óriást rejtett el, mint amire bárki is képes lenne. Van a világban néhány precíz, világszínvonalú előerősítő, de ez a meglepően egyszerű megjelenési formájú egydobozos készülék rejti magában a világ ma kapható talán leginkább kompromisszumoktól mentes szimmetrikus és aszimmetrikus vonalszintű előerősítőjét.
Egyetlen 75 fontos alumínium tömbből kimarva a 21 fontot nyomó készülékház talán a világ egyik legmerevebb doboza. Benne egy valódi kettős mono felépítésű, külön-külön hangerő szabályozó és forrásválasztó szerkezettel ellátott előerősítő rejlik, amelynek egyébként is kiváló teljesítményét tovább növeli a K-1xe előerősítőből már jól ismert, önmagában is ragyogó képességekkel megáldott Shallco szintillesztőkre ültetett változtatható erősítési tényezőjű transzimpedancia áramkör. Mindez együttesen a készüléket a történelem egyik legkiválóbb alacsony szintű előerősítőjévé tette.

Tarolt az Ayre Acoustics


Akik azt gondolják, hogy az amerikai erősítők nagyok, lomhák és unalmasan szólnak, most nagyot koppannak! Ez az előerősítő a világ talán legkiegyensúlyozottabb hangzását adja a teljes hallható frekvenciatartományon belül, villámgyors és párját ritkítóan precíz. Nem vitás, hogy méltó partnere a kiváló Ayre MX-R monoblokk teljesítményerősítőknek, a kombináció önmagát minősíti, hiszen az előerősítő benne találja meg a párját, amellyel versenyben van. Amennyiben a csúcsra tör a nagyfelbontású hangzás terén és készen áll arra, hogy kompromisszumoktól mentes rendszert alakítson ki, akkor az előerősítők terén kétségtelenül ez a legjobb lehetséges választás. „Öröm birtokolni ezt a készüléket és még nagyobb öröm használni azt” mondtuk és meglepően kevés félvezetős előerősítőről mondhatnánk el ugyanezt…""

Gratulálunk Ayre!