A vadonatúj! AVM & MRX család

 

A vadonatúj! AVM & MRX család:

 

AVM 90 A/V Processzor

15.4 A/V előerősítő/jelfeldolgozó. Dolby Atmos,

DTS:X és kibővített IMAX támogatás. ARC (Anthem

Room Correction teremakusztika korrekció).

HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 7.299,00 €

Kapható: 2020. decemberétől

 

AVM 70 A/V Processzor

15.2 A/V előerősítő/jelfeldolgozó. Dolby Atmos,

DTS:X és kibővített IMAX támogatás. ARC (Anthem

Room Correction teremakusztika korrekció).

HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 4.099,00 €

Kapható: 2020. decemberétől

 

MRX 1140 A/V Receiver

15.2 előerősítő / 11 csatornás A/V rádióerősítő

Dolby Atmos, DTS:X és kibővített IMAX támogatás.

Csatornánként 140-watt színuszos teljesítmény 8 ohmon.

ARC (Anthem Room Correction teremakusztika korrekció).

HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 4.399,00 €

Kapható: 2020. decemberétől

 

MRX 740 A/V Receiver

11.2 előerősítő / 7 csatornás A/V rádióerősítő. Dolby

Atmos, DTS:X és kibővített IMAX támogatás. Csatornán-

ként 140-watt színuszos teljesítmény 8 ohmon.

ARC (Anthem Room Correction teremakusztika kor-

rekció). HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 3.149,00 €

Kapható: 2020. decemberétől

 

MRX 540 A/V Receiver

7.2 előerősítő / 5 csatornás A/V rádióerősítő. Dolby

Atmos, DTS:X és kibővített IMAX támogatás. Csatornán-

ként 140-watt színuszos teljesítmény 8 ohmon.

ARC (Anthem Room Correction teremakusztika kor-

rekció). HDMI v2.1 8K-ra frissíthető.

Javasolt fogyasztói ára: 1.999,00 €

Kapható: 2020. decemberétől 

Az Anthem cég fejlődéstörténete - Élvonalban az Anthem 

A kezdetektől fogva két meghatározó tényező szolgált az Anthem üzleti tervének alapjául. Az első alapelv az adott célnak legjobban megfelelő, a lehető legtisztább hangzást biztosító alkatrész, szerkezeti elem kiválasztása és használata. A másik vezérlő elv, hogy intenzív, folyamatos kutatási programot indítottunk a természetes hangzás és az emberi hallás, a zene érzékszerveink által történő érzékelése titkainak megfejtésére, hogy az így szerzett ismeretek alkalmazásával a lehető legtermészetesebb és legtisztább hangzást biztosító eszközöket tudjunk fejleszteni és gyártani. A kutatás első fázisában partneri kapcsolatot létesítettünk a kanadai audió cégek konzorciumával, így jött létre a CARC (Canadian Audio Research Consortium, a Kanadai Audió Kutatási Konzorcium); és a National Research Council of Canada (NRC, a Kanadai Nemzeti Kutatási Tanács). Ennek a partneri kapcsolatnak a célja az volt, hogy továbbvigye az NRC-nél már 1970 óta folyó tiszta kutatási tevékenységet. Az NRC kutatócsoportja által korábban publikált és sok szempontból megvizsgált kutatási jelentések tanulmányozása során világossá vált, hogy szoros összefüggés áll fenn a süketszobai mérések (objektív elemzések) és a hallgatók elvárásai (szubjektív elemzések) között a hangsugárzók fejlesztése terén.

A CARC és az NRC közötti legújabb kutatási kezdeményezés az Athena projekt. Ez a kutatási feladat 1989-ben

kezdődött. Az alapvető célja az volt, hogy meghatározzuk és minél hatékonyabban eltávolítsuk, megszüntessük a zenehallgatási környezetben kimutatható azon elemeket és körülményeket, amelyek a konzervált zene életszerű megszólaltatását gátolják, nehezítik, vagy torzítják az adott környezetben. Kiindulási pontként előbb alaposan meg kellett vizsgálnunk az emberi hallás alapjait és a hang érzékelésének teljes folyamatát. A kísérletek első fázisában elsősorban mérőjeleket használtunk. Ezután számtalan szubjektív tesztet végeztünk. Ezek célja az volt, hogy optimalizáljuk, hogy mely fülagy jellemzők határozzák meg elsősorban a fülünket elérő hang pontos érzékelését és értékelését. Az emberi hallás alapjainak pontosítása után viszonylag korán felismertük, hogy a forrásjel természethű, a valóságot legjobban megközelítő érzékelése érdekében végzett bármilyen manipulálásának a digitális tartományban kell történnie. Ahhoz, hogy a gyógyító jellegű beavatkozás “ne okozzon nagyobb bajt, mint a kiküszöbölendő hibák tennék” komoly erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy a digitális beavatkozás csak és kizárólag csak a kívánt hatást érje el és más vonatkozásban hallhatatlan maradjon.

Néhány év kemény munka után véget ért a kutatási projekt, egy prototípus elektronikus kártyát építettünk és le is zártuk a projektet. A Paradigm/Anthem felkérte a projekt két főmunkatársát, Marc Boneville és Dr. Peter Schuck urakat, hogy csatlakozzanak a cég csapatához. Így jött létre a Paradigm/Anthem

 Advanced Research (PARC) kutatócsoport, hogy annak keretén belül folytatódjék a munka, amelynek célja továbbra is egy korszerű digitális elektronikai megoldás és a működtetéséhez szükséges programok kifejlesztése maradt.

Kilépve a laboratórium falai közül és a valós világba érkezve a PARC-csapat olyan módszert fejlesztett ki, amely azonosítani és alkalmazni tudja azokat a beavatkozásokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy tetszés szerinti helyiségben tetszés szerinti hangsugárzót használva a lehető legjobb és leghitelesebb hangzásképet kapjuk. Az első, ezt a célt szolgáló egyedi Anthem Room Correction (ARC) rendszert Marc Bonneville fejlesztette ki, az azt működtető program Dr. Peter Schuck műve volt. Sajnálatos módon ez a megoldás egy jó évtizeddel előzte meg azt az időt, amikor a szórakoztatóelektronikai eszközök már elegendő számítástechnikai teljesítménnyel rendelkeztek ahhoz, hogy ezt a rendszert futtatni tudják. Éppen ezért a kutatási projekt második részében az volt a fejlesztési célkitűzés, hogy ezt a komplex rendszert az akkori eszközök képességeinek megfelelő méretűre és adatfeldolgozási igényűre zsugorítsák. Az ennek az elvárásnak is megfelelő első működő rendszert az AVM-50 készülékbe építették.

A csapat látványosan bővült és fejlődött a következő években, új, izgalmas termékek sorát fejlesztette ki, miközben tovább tökéletesítette és finomította az ARC rendszert. A 2006-ban megjelent Statement D2 A/V jelfeldolgozó egység már ezt a csúcskategóriás hardver/ szoftver megoldást kapta. Ekkora már az eszközök is elérték azt a teljesítőké-pességet, amely a 20 évvel azelőtt ki-fejlesztett első rendszerváltozathoz szükséges lett volna.

Napjainkra az Anthem előerősítői, erősítői és AV rádióerősítői az elérhető legkorszerűbb technikai és technológiai megoldásokkal készülnek, könnyen csatlakoztathatóak a hálózatra, vezérelhetőek, optimalizálható a hangzásuk és a teljes szórakoztatóelektronikai rendszer vezérlésére és ki-/bekapcsolására is alkalmasak.

 

“Az Anthem MRX a legjobb házimozi rádióerősítő, amelyet valaha is szerencsém volt kipróbálni.”

- Secrets of Home Theater and High Fidelity

 

 Miért érdemes az Anthemet választania? 

35 éves, a házon belül létrehozott és folyamatosan bővített kutatófejlesztő részleggel a háttérben, sokéves tapasztalattal az innovatív audió eszközök tervezésében és gyártásában az Anthem termékei egyedülállóan megbízhatóak és sokoldalúak, az iparág egyik legjobb ár/teljesítmény arányával rendelkeznek. Ez az egyik oka annak, hogy a megfelelően felkészült audiofilek, hivatásos zenészek és mérnökök világszerte mind gyakrabban Anthem készüléket választanak.

A másik ok az igen fejlett technológiánk, többek között az Anthem Room Correction (ARC®), az iparág egyik vezető audió optimalizáló rendszere. A profik a pontosságáért, az amatőr zenehallgatók az egyszerű használhatóságáért és a kimagaslóan jó eredményeiért szeretik.

Az Anthem erősítőkben nem invazív korszerű terhelésfigyelő áramköröket (ALM, Advanced Load Monitoring) találunk, amelyek folyamatosan figyelik a készülék hőmérsékletét, a benne folyó áramokat és feszültségértékeket, hogy ezáltal is hosszú időtartamon át megbízható működést biztosítsanak.

Emellett az egyedi kialakítású bemeneti egységeink csökkentik az erősítők torzítását, javítják a lineáris jelátvitel minőségét. Az egyes egységeket önálló tápegységek szolgálják ki, a készülék elektronikájának hűtéséről túlméretezett, igen jó hatásfokú hűtőbordák gondoskodnak, ezzel is növelve az Anthem elektronikák legendásan magas megbízhatósági értékeit.

A legkorszerűbb technika és technológia alkalmazása nem öncélú, nem azért tesszük, hogy magunkra és a készülékeinkre tereljük a lehetséges vásárlók figyelmét, hanem az, hogy az eszközeink a lehető legtisztább hangzást biztosítsák, az elszíneződés, a torzítás legcsekélyebb jele nélkül. Az Anthem készülékekkel az adott előadás első sorába, a középpontjába kerül. A lehető legjobb élményt kapja a kétcsatornás felvételeknél, vagy a sokcsatornás, komplex házimozi vetítéseknél és persze a két véglet között bárhol is.

 

“Nehéz dolga lesz, ha akár önálló készülékekkel is, de ennél jobb hangzást szeretne elérni. Erősen ajánljuk a terméket.”

- Sound and Vision

 

Elég egy pillantást vetnie a készülékeinkre és rögtön érezni fogja, hogy azt kínáljuk, amit Ön keres: Rajongunk a szemet gyönyörködtető, de ugyanakkor funkcionális formatervekért. Mindegyik termékünk egyszerűen és könnyen csatlakoztatható egyéb készülékekhez, könnyen navigálhat a beállító rendszerükben, a tetszetős termékeink pedig jól mutatnak az A/V szekrényekben vagy a készülékállványokon.

 

“Röviden. Az MRX sorozat saját osztályt teremtett. Aligha hiszem, hogy van másik olyan rádióerősítő, amely többcsatornás és sztereó üzemmódban egyaránt ezt a hangzásteljesítményt nyújtja és mellette ennyire egyszerűen testre szabható.”

- Home Theater Review

 

A termékeink áttekintése

 Úgy terveztük az Anthem termékeit, hogy a szórakoztatóelektronikai rendszere agyközpontjai legyenek s hogy meglepően jó áron káprázatos hangzásteljesítményt és felhasználói élményt nyújtsanak. Filozófiánk és gyakorlatunk sikerét a professzionális és az otthoni felhasználókat megcélzó szakirodalomban megjelenő, a termékeket magasztaló tesztek sokasága, valamint a pozitív fogyasztói visszajelzések ezrei igazolják, akik Önhöz hasonlóan megfizethető áron csúcsteljesítményű készülékre vágytak.

 

Milyen újdonságokkal gazdagodott az AVM/MRX termékcsalád?

 

·        Teljesen új alapokra helyeztük a készülékek működését, a digitális adatfolyam kezelő Apple AirPlay és AirPlay 2, Chromecast, Bluetooth, Spotify Connect (hamarosan!) és Roon (hamarosan!) támogatást is biztosít.

·        Az ARC Genesis a korábbinál is pontosabb mikrofonnal érkezik, bármely környezetben pontosabb, precízebb méréssorozatot tesz lehetővé.

·        Modernebb külső megjelenés, nagyfelbontású kijelző az előlapon menünavigációs funkcióval.

·        Az Anthem Web User Interface hálózatalapú kezelőfelület pofonegyszerűvé teszi a készülék beállítását. A beállító menü az okostelefonon, táblagépen, noteszgépen futó böngészőből is futtatható.

·        Az erősítőmatrix révén újrarendezheti az erősítőcsatornákat, az éppen nem használtakat a 2-es helyiséghez, a térhangsugárzók vagy a felső hangzástérbe sugárzó hangsugárzók meghajtásához rendelheti, de akár a legfontosabbnak vélt hangsugárzók kettős erősítéséhez is felhasználhatja.

·        Az objektumorientált audió kodekeket a legújabb DTS Virtual X rendszer támogatására frissítettük.

·        Egyes modelleknél (MRX 1140, AVM 90 és AVM 70) az objektumorientált audió kodekeket a DTS:X Pro legújabb változatának támogatására frissítettük.

·        Új elektronikai alapok, legfeljebb 15.4 csatornás kiépítést tesznek lehetővé, HDMI 2.0b HDCP 2.2 kompatibilis, a hardver, HDMI 2.1 (8K) változatra frissíthető.

·        Eges modelleken 4 mélynyomó kimenet található, az ARC Genesis pedig külön-külön tudja beállítani és optimalizálni az egyes mélynyomók frekvenciamenetét és késleltetését.

·        Független HDMI 2. helyiség kimenet az MRX 1140, MRX 740, AVM 90 és AVM 70 modelleken.

·        A továbbfejlesztett visszatérő hangcsatorna (ARC) már a nagyfelbontású hangot is fogadni tudja a TV-készülékről, a hang egyetlen HDMI kábelen keresztül érkezik az AVM/ MRX készülékekhez.

 

Amit az Anthem Room Correction (ARC® teremakusztika korrigáló rendszerről) tudnia kell: 

Az ARC® a kezébe adja a lehetőséget, hogy egy korszerű audió laboratórium eszköztárával érje el a lehető legjobb hangzást az otthonában. Az ARC elég kifinomult ahhoz, hogy hallható

javulást érjen el a rendszer hangzásában, a használata pofonegyszerű, nem igényel előkép-zettséget, segítségével néhány egyszerű lépéssel állíthatja be a készülék hangzását, szabhatja azt az adott akusztikai körülményekhez és adottságokhoz, olyan szinten, amit csak a sok ezer dollárba kerülő professzionális rendszerektől remélhetne.

 

 Új! Az Anthem hálózatalapú kezelőfelülete

 Az Anthem hálózatalapú kezelőfelületét a készülék minél egyszerűbb beállításának támogatására terveztük. A kezelőfelület okostelefonon, táblagépen, vagy noteszgépen is használható a megszokott hálózati böngészőn keresztül.

Semmi sem lehet egyszerűbb, mint az online konfigurálás a böngészőn keresztül elérhető kezelőszervekkel. Az egyedileg erre a célra tervezett adaptív kezelőfelület bármilyen hálózatképes eszközön futtatható. Segítségével mindazon funkció és paraméter beállítható, amit az AVM/MRX sorozaton beállíthatónak terveztünk.

A készülék felhasználói vagy a készüléket üzembe helyező szakemberek egyaránt elérhetik a beállító rendszert a hálózati böngészőn keresztül, segítségével az AVM/MRX készülékcsalád egyszerűen és könnyen üzembe helyezhető, optimalizálható a működése. A beállító program okostelefonon, táblagépen, noteszgépen egyaránt futtatható, ilyen módon bárhol és bármikor, akár a készülék üzeme közben is elvégezheti a funkciók beállítását vagy finomhangolását.

 

A fő helyiségben

·        A készülék be- és kikapcsolása

·        A hangerő módosítása

·        A használni kívánt hangzásmód kiválasztása

·        Üzem közbeni beállítások

·        Plusz sok minden egyéb beállítás

 

Általános beállítások

·        A készülék elnevezése (bármilyen nevet adhat neki)

·        Egyéni beállítások (a készülék testre szabása)

·        A kijelző beállítása

·        A CEC beállítások

·        Plusz még sok minden egyéb

 

A hangsugárzók

·        A hangsugárzó profilok konfigurálása

·        A hangsugárzó profilok elnevezése

·        A hangsugárzó távolságok beállítása

·        Váltás az elülső szuper mélynyomók között

·        Plusz sok minden egyéb beállítás

 

Bemenetek

·        Bemenetek hozzáadása/törlése

·        A bemenetek elnevezése

·        A bemeneti beállítások konfigurálása

·        Az ARC be-/kikapcsolása

·        Plusz sok minden egyéb beállítás

 

Hálózat

·        A hálózati beállítások konfigurálása

·        A kapcsoló be-/kimenetek beállításainak konfigurálása

·        Az infravörös beállítások konfigurálása

·        A Tx állapotok beállítása

·        Plusz sok minden egyéb beállítás

 

Mentés/betöltés

·        A beállítások elmentése/betöltése

·        A beállítások átvétele/átadása

·        Az üzem közben végzett beállítások visszaállítása

·        A működtető program frissítése

 

Az Anthem Room Correction (ARC®) - A hangzás optimalizálása bármely helyiségben

 

ÚJ! ARC Genesis program

Az ARC Genesis a legújabb, számos, az ARC funkciót támogató Anthem vagy Paradigm terméken futatható program.

Ez a programváltozat már Mac és Windows gépeken egyaránt futatható, az új célgörbe beállítási lehetőségek segítségével a legmélyebb és a legmagasabb frekvenciák is állíthatóak, a program továbbfejlesztett algoritmus alapján működik és számos egyéb új szolgáltatást nyújt.

Az ARC Genesis visszafele kompatibilis számos, az ARC vagy PBK funkciót támogató Anthem és Paradigm termékkel A teljes listát az AnthemARC.com oldalon találja meg. Az Anthem teremakusztika korrigáló program ezen harmadik generációja fontos előrelépést jelent az adott helyiség akusztikai hibáinak számos különféle megoldással történő javítása terén. Az ARC Genesis jelentős mértékben javítja a kompatibilis hangsugárzók vagy elektronikák hangzásteljesítményét, miközben megőrzi az adott helyiség egyedi jellemzőit. Az egyedi fejlesztésű digitális jelfeldolgozási (DSP) megoldásokkal és (az ARC és PBK funkciókat támogató termékekkel együtt szállított) kalibrált mérőmikrofonnal elképesztő mértékű javulás érhető el a rendszer hangzásában.

  

ÚJ! Új generációs ARC® mikrofon

Az ARC Genesis Mac vagy PC alapú gépen egyaránt futtatható és jelenleg a leghatékonyabb eszköz arra, hogy az elérhető legjobb hangzásminőségben szólaljanak meg a felvételek az otthonában. A program igen sokrétű funkcióválasztékkal rendelkezik.

Innen tölthető le INGYENESEN: AnthemARC.com.

 

Teljesen megújult digitális adatfolyam kezelő platform

Valamennyi Anthem AVM jelfeldolgozó egység és MRX rádióerősítő sokrétű digitális adatfolyamkezelési funkcióval rendelkezik, amely segítségével a helyi tárolóeszközön tárolt, vagy az Interneten elérhető zenei felvételeket szólaltathat meg a készülékkel magas hangzáshűséggel. Az Anthem igen gyors adatfeldolgozási sebességének és a csúcsminőségű DAC áramkörökből épített kiváló digitális/analóg jelfeldolgozó egységének köszönhetően a hangzásminőség ugyanolyan jó, mintha a CD-lemezt helyezte volna be egy külön lejátszó készülékbe. Egyes esetekben a nagyfelbontású digitális adatfolyam jobb hangminőséget biztosít, mint a CD-lemez, megközelíti az SACD, a DVD-A, vagy a Blue-ray audió hangminőségét.

 

         Mindegyik AVM/MRX készülék támogatja az Apple AirPlay és AirPlay 2 funkciót, amely révén a felhasználó tartalmat, illetve a helyi hálózaton tárolt felvételeket küldhet át bármely AirPlay-kompatibilis eszközre. Az AirPlay 2 használatával egyszerre több készüléken is folyhat a lejátszás, így otthona akár mindegyik helyiségben szólhat a zene.

         A Google Chromecast támogatás lehetőséget ad arra, hogy bármely Android-alapú készülékről, például az okostelefonjáról, táblagépéről vagy noteszgépéről tartalmat küldjön át bármely AVM/MRX készülékre. Bármit, amit az okostelefonján is meg tud hallgatni, közvetlenül átküldheti az Anthem rádióerősítőre vagy jelfeldolgozó egységre.

         Valamennyi AVM/MRX készülék támogatja a Bluetooth csatolót, amely segítségével a telefonokon, táblagépeken és noteszgépeken, vagy más mobil eszközön tárolt zenei felvételeket küldhet át megszólaltatásra a készülékeinkre. 

Keltse úgy életre a mozifilmeket, mint soha korábban! 

 

Mit nyújt az IMAX ENHANCED®?

AZ IMAX ENHANCED, vagyis a feljavított IMAX az egyetlen módja annak, hogy otthoni körülmények között tapasztalhassa meg az IMAX legendásan jó kép- és hangzásminőségét, valamint képméretét. Az IMAX Enhanced a digitálisan újrafeldolgozott 4K HDR tartalom és a DTS audió technológia sikeres ötvözete, amelyet csak a legkifejlettebb elektronikai eszközök és digitális adatfolyam továbbító eszközök képesek hitelesen megjeleníteni és megszólaltatni.

 

 Mit jelent az IMAX Signature hangzás?

Az IMAX filmszínházakban vetítésre engedélyezett valamennyi film a filmkészítők és a hangmérnökök szoros együttműködésében készül, az IMAX-mozikra jellemző egypontos forrás megszólalás-ra optimalizálva. Az IMAX-mozikban élvezhető filmszínházi hangzásvilágot lerontó „közeltéri” keverés helyett ez a csak az IMAX-filmek esetében alkalmazott hangkeverési eljárás a nappalijá-ban is az IMAX-mozikban megszokott hangzásvilágot reprodukálja.

  

Mi a DTS:X™?

A DTS:X a DTS legújabb generációs audió kodekje, amely új szintre emeli az objektumalapú audió technológiát, magával ragadó, körbeölelő, interaktív hangzásvilágot teremtve az otthonában.

A DTS:X ott szólaltatja meg a házimozikban is a hangot, ahol az a valóságban megszólalna a térben, ezzel minden korábbinál hitelesebb, többdimenziós, életszerű hangkulisszát teremtve. A csatornakorlátozásoktól mentessé vált hangzás ott szólaltatható meg, ahol a valós világban felcsendülne. Mivel a DTS:X esetében nincs szükség meghatározott hangsugárzó elrendezésre, tetszése szerint alakíthatja ki az otthoni hangrendszerét. A DTS:X segítségével mindig kézben tarthatja a hangzásvilágot az otthonában. A korábbi házimozi rendszereknél gyakran a zajba fulladó háttérhangok otthon is hallhatóvá tehetőek, egyéni ízlésének megfelelően állíthatja be a nézőt körbeölelő hangkulissza minden elemét.

 

Visszafele kompatibilis

A DTS:X valamennyi eddig ismert DTS-formátumot kezelni tudja, a DTS Digital Surround és a DTS-HD Master Audio hangkódolást is beleértve. Visszafele kompatibilis a korábbi DTS-képes házimozi eszközökkel és nagyszerű hangzásvilágot teremt.

 

Körbeölelő hangzásélmény

A DTS:X ott szólaltatja meg az otthonában a hangokat, ahol azok a valós világban is megszólalnának, ezzel valódi többdimenziós, hiteles hangzásvilágot teremt. Készüljön fel arra, hogy ez az új, magával ragadó, a nézőt körbeölelő hangkulissza még félelmetesebbé teszi a horrorfilmeket, élvezetesebbekké válnak a filmvígjátékok, hátborzongatóakká az autós üldözési jelenetek.

 

Rugalmas

A DTS:X bármilyen hangsugárzó elrendezés esetén működik, így a hangrendszerét az otthona adottságaihoz szabhatja.

  

Mit nyújt a Dolby Atmos®?

Sohasem szóltak még ilyen jól a filmek. Sokkal közelebb hozza a film történetét, vagy a koncertélményt, a zene, a hang szó szerint lélegzetelállító hitelességgel körbeöleli a házimozijában.

 

Körbeölelő hangzás

Nincs csatornakorlát, a hangobjektumok szabadon helyezhetőek el a térben, körbejárhatják a nézőt, szólhatnak a feje fölött, vagy a lábai alatt, mindig ott, ahol a valós történetben szólnának,

 

Kristálytiszta hangminőség

Mindegy, hogy intim párbeszédről, egy sokszereplős jelenetről, vagy nagyzenekari felvételről van-e szó, minden részlet tisztán, jól érthetően szólal meg, a térben pontosan elhelyezve, így semmiről sem marad le.

 

Érezzen át többet

Nyugodtan feltekerheti a hangerőt, a rendszer színekben, dinamikában gazdag, életszerű hangzással fogja megörvendeztetni, így sokkal közelebb érzi majd magát a szereplőkhöz, vagy koncertfelvétel esetén a zenészekhez, énekesekhez.

 

Körbeölelik a művészek

A Dolby Atmos a színészek, az előadók dolgát is megkönnyíti, közelebb hozza őket a nézőkhöz, hallgatókhoz. Jól elkülöníthetővé és azonosíthatóvá válnak az egyes hangszerek és énekhangok, a hang soha korábban nem tapasztalt tisztasággal szólal meg. A többdimenziós megszólalás révén a néző, hallgató valóban az előadás helyszínén érzi magát, az előadás részesévé válik.

Dolby® felső hangzástérbeli hangsugárzók

2 vagy 4 használható, 4 lehetséges pozíciót mutatunk.

Több hangsugárzó esetén külső erősítésre lehet szükség

  

Audió jellemzők és szolgáltatások       

 

 

 

AVM 90

AVM 70

MRX 1140

MRX 940

MRX 740

 

Előerősítő csatornák

15.4

15.2

15.2

11.2

7.2

 

Erősítő csatornák

-

-

11

7

5

 

Erősítő mátrix lehetőség

-

-

X

X

X

 

Erősítő mátrix csatornák

-

-

10

6

4

 

Mélynyomó kimenet

4

2

2

2

2

 

Független mélynyomó kimenet

4

2

2

1

1

 

Mélynyomó fázis beállítás

X

X

X

X

X

 

Mélynyomó polaritás váltás

X

X

X

X

X

 

Dolby Atmos

X

X

X

X

X

 

Dolby HD

X

X

X

X

X

 

DTS:X Pro

X

X

X

-

-

 

DTS:X

X

X

X

X

X

 

DTS Virtual:X™

X

X

X

X

X

 

DTS-HD Master Audio

X

X

X

X

X

 

Anthem Room Correction teremakusztika korrekció

X

X

X

X

X

 

Hangsugárzó profil memória

4

4

4

4

4

 

Keresztváltó beállítás

40-200 Hz

40-200 Hz

40-200 Hz

40-200 Hz

40-200 Hz

 

Digitális jelfeldolgozás (DSP)

Többmagos

Többmagos

Többmagos

Többmagos

Többmagos

 

 Ajakszinkron beállítási tartomány

500 ms

500 ms

500 ms

500 ms

500 ms

 

Hangsugárzó távolság lépéstávolság

5 cm

5 cm

5 cm

5 cm

5 cm

 

Hangerő szabályozási lépéstávolság

0,5 dB

0,5 dB

0,5 dB

0,5 dB

0,5 dB

 

Dolby hangerő

X

X

X

X

X

 

Optikai digitális audió bemenetek

3

3

3

3

3

 

Koaxiális digitális audió bemenetek

2

2

2

2

2

 

Sztereó analóg audió bemenetek

4

4

5

5

5

 

MM hangszedő jelét fogadó (Phono) bemenet

X

X

-

-

-

 

Analóg közvetlen jelút üzemmód

X

X

-

-

-

 

Analóg jel mintavételi frekvencia

24 bit/192 kHz

24 bit/192 kHz

24 bit/192 kHz

24 bit/192 kHz

24 bit/192 kHz

 

Szimmetrikus XLR előerősítő kimenet

X

X

-

-

-

 

Optikai digitális audió kimenet (koaxiális/optikai jelátengedés

X

X

X

X

X

 

Sztereóra lekevert vonalszintű jelkimenet

X

X

X

X

X

 

2. helyiséges (zónás) audió/videó

X

X

X

X

-

 

Digitális adatfolyam kezelés (streaming)

AirPlay 2

X

X

X

X

X

 

Chromecast

X

X

X

X

X

 

Bluetooth

X

X

X

X

X

 

Spotify Connect (hamarosan!)

X

X

X

X

X

 

Roon (hamarosan!)

X

X

X

X

X

 

Hangzásmódok

Anthem Logic

X

X

X

X

X

 

Dolby Surround

X

X

X

X

X

 

DTS Neural:X

X

X

X

X

X

 

Stereo

X

X

X

X

X

 

All Channel Stereo (az összes csatorna sztereó)

X

X

X

X

X

 

Mono

X

X

X

X

X

 

All Channel Mono (az összes csatorna mono)

X

X

X

X

X

 

HDMI és videó jelfeldolgozás

HDMI bemenetek

7

7

7

7

7

 

HDMI változatszám

2.0b

2.0b

2.0b

2.0b

2.0b

 

HDMI frissíthetőség

X

X

X

X

X

 

HDCP

2.2

2.2

2.2

2.2

2.2

 

Dolby Vision

X

X

X

X

X

 

IMAX Enhanced        

X

X

X

X

X

 

4:4:4 Chroma Subsampling @ 4K60 (18,2 Gbps)

X

X

X

X

X

 

High Dynamic Range (megnövelt dinamika tartomány)

X

X

X

X

X

 

BT.2020 Color

X

X

X

X

X

 

xvYCC, Adobe RGB, Adobe YCC601, sYCC601, Deep Color        

X

X

X

X

X

 

Kimenetek (párhuzamosítva)

2

2

2

2

2

 

2. helyiséges (2-es zóna) kimenet

X

X

X

X

X

 

Szórakoztatóelektronikai vezérlés (CEC)

X

X

X

X

X

 

Jelátengedés a készenléti üzemmódban

X

X

X

X

X

 

Testreszabhatóság

IP vezérlés

X

X

X

X

X

 

RS-232 kapun keresztüli vezérelhetőség

X

X

X

X

X

 

Előre megírt vezérlő meghajtó programok használata

X

X

X

X

X

 

Infravörös jelfogadó bemenet

X

X

X

X

X

 

12 voltos (konfigurálható) kapcsoló kimenet (40 mA)

3

3

3

3

3

 

Műszerszekrény szerelőfül (külön rendelhető)

X

X

X

X

X

 

Hálózatra csatlakoztathatóság

Vezeték nélküli csatoló felület

X

X

X

X

X

 

Ethernet csatoló

X

X

X

X

X

 

Frissítés a vezeték nélküli hálózaton keresztül

X

X

X

X

X

 

Egyéb jellemzők és szolgáltatások

Toroid transzformátor

X

X

X

-

-

 

Emelt szintű terhelésfigyelés (ALM)

-

-

X

X

X

 

Bemeneti konfigurációk        30

30

340

30

30

30

 

Bemeneti szintszabályozás

X

X

X

X

X

 

Bemenet hozzárendelés a bekapcsoláskor

X

X

X

X

X

 

Automatikus kikapcsolás

X

X

X

X

X

 

Gazdaságos üzemmód (a készenléti állapotban)

X

X

X

X

X

 

Frissítés a hálózaton keresztül

X

X

X

X

X

 

Frissítés az USB kapun keresztül

X

X

X

X

X

 

Béta állapotú frissítések lekérési lehetősége

X

X

X

X

X

 

Háttérvilágítású infravörös távvezérlő

X

X

X

X

X

 

A hálózaton keresztül elérhető Anthem kezelőfelület

X

X

X

X

X

 

Garancia (csak az USA és Kanada területén érvényes!)

3 év

3 év

3 év

3 év

3 év

 

 

 

Az Anthem készülékeket Magyarországon kizárólagos jelleggel forgalmazza:

Limar Audio Kft. 1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. em. 4/a.

Telefon: (+36-1) 359-3136, (+36-1) 329-2980, Fax: (+36-1) 359-3137, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.