Megjelent a phasemation pp5000

MC hangszedőink új zászlóshajója, amely az igazi zenét és az előadók szenvedélyét olvassa ki a lemez barázdáiból:

PP-5000

<A termék rövid leírása és a tervezési koncepciónk>

A Phasemation 2002-ben jelent meg a piacon a P-1 hangszedőjével, így 2022-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. Az évfordulót megünnepelve fejlesztette ki a hangszedő termékcsaládja új zászlóshajóját, a PP-5000-es MC (mozgó tekercses) hangszedőt, amely újmérföldkövet jelent a hangszedők történetében és új magasságokba helyezte a gyártó céget.

A hangszedők tervezése és gyártása során szerzett tapasztalatokra építve a PP-5000 a zászlóshajó rangjához illően a minél részletgazdagabb zenei megszólalás biztosítása, az eddigieknél is hitelesebb térleképezés és a korábbi változatoknál is testesebb mélyhangok megszólaltatása érdekében gyémánt tűszárral készül.

<A hangszedő legfőbb jellemzői>

1.    A gyémánt tűszár lényegesen több információt tolmácsol

A történetünkben először használtunk ennél a hangszedőnél gyémánt tűszárt. Úgy találtuk, hogy ez az anyag a gyorsabb jeláramlás okán lényegesen részletgazdagabb információt képes továbbítani.

2.    A vibrációs rendszer továbbfejlesztésével pontosabbá tettük a letapogatást

A csillapító elemet is magában foglaló vibrációs rendszert továbbfejlesztve az tökéletesen illeszkedik a gyémánt tűszár jellegzetességeihez. Ezzel érezhetően pontosabbá vált a lemezbarázdák letapogatási minősége.

3.    Tovább finomítottuk a gyémánt elem beszerelési szögét.

A gyémánt tűhegy természetes gyémántból csiszolt, ami egyre ritkább a forgalomban lévő hangszedők között. A gyémánttű beszerelési szögének pontosságát a korábbi ±5 fokról ±3 fokra csökkentettük, ezzel még tovább sikerült javítanunk a letapogatás pontosságát.

4.    Még tovább finomítottuk a mágneskör elemeinek polírozási pontosságát

A polírozási műveletsor újratervezésével még kifinomultabb járomszerkezetet sikerült alkotnunk a mágneskörben, ezzel még precízebbé vált a jelfeldolgozás és javult a térleképezés pontossága.

5.    Új generációs alapszerkezetet fejlesztettünk

A korábban használt acél tartószerkezet ennél a változatnál TiN (titánnitrid) bevonatot kapott, ezzel aranyszínűvé vált, javult a korrózióval szembeni ellenállása és merevebb is lett. A dúralumínium váz borítása DLC maradt, ami már a korábban készült modelleknél is jól bevált. Emellett a hangszedő burkolatának új kialakítása még jobban ellenáll a nemkívánatos rezgéseknek, tökéletesen megfelel az új zászlóshajónkkal szemben támasztott magasabb szintű követelményeknek és nagymértékben járult hozzá a még kifinomultabb megszólalás biztosításához.

*A DLC (gyémántra emlékeztető szén) a nagy keménységű elemi szénszálakból készült film rövidítése. Ez az igen nagy szilárdságú és tökéletes elektromos szigetelő anyag sokban emlékeztet a gyémánt tulajdonságaira. Szénionok gőzfázisban történő szintetizálásával készül.

<A hangszedő műszaki adatai>

·  Működési elve: Mozgótekercses hangszedő

·  Impedanciája: 4 Ω

·  A megengedett tű leszorító erő értéktartomány: 1,7 – 2,0 g

·  Kimenő feszültsége: 0,3 mV, vagy több (1 kHz-en, 50 mm/s vízszintes elmozdulási sebesség esetén)

·  Engedékenysége: 8,5 μ /mN [8,5 x 10-6 cm/dyne].

·  Lejátszási frekvencia tartomány: 10 Hz – 30 kHz

·  Csatorna elválasztása: 30 dB, vagy jobb (1 kHz-en)

·  Csatorna egyensúly: 1 dB-en belül (1 kHz-en)

·  Tűszár: Szintetikus gyémánt (0,2 mm, négyzetes)

·  A tűhegy: Természetes gyémánt (line contact / curvatura 0,03 x 0,003 mm)

·  Mágnes: szamárium kobalt

·  A mágneskör anyaga: Permendur

·  Az alaptest anyag: Rozsdamentes acélból mart / TiN bevonattal

·  A hangszedő testének anyaga: Duralumíniumból kimart / DLC bevonattal

·  A hangszedő testének tömege: 14,3 g