MARTIN LOGAN B2 POLCSUGÁRZÓ

B2 - Csúcsteljesítményű Folded Motion (hajtogatott membrános) polcsugárzó

A MartinLogan Foundation termékcsalád története

A MartinLogan Foundation Series termékcsalád tagjai új szabványt teremtettek azáltal, hogy a MartinLogan jelképének számító csúcstechnológiás megoldásokat kínálják bárki számára elérhető áron. A Motion Foundation hangsugárzók is a Gen2 FMT S technológia alkalmazásával készülnek, így hangzáskarakterükben és megjelenésükben a drágább, felsőbb kategóriás termékeink jellegzetességeit hordozzák kisebb méretben és árban kedvezőbb kivitelben.

Ezt a csúcskategóriás magassugárzót egy egyedi kivitelű, a hajtogatott membrános magassugárzóhoz tervezett hullámterelő keretbe foglaltuk, amely a teljes hangzástérben egyenletes, kiegyensúlyozott és jól megfogott hangzást biztosít, a hallgató tér minden pontján közel azonos hangzásélményt nyújtva és kiküszöbölve a teremakusztika számos nemkívánatos hatását. A magassugárzó kivételesen jó hangzását az alumínium kosaras közép- és mélysugárzó teszi teljessé, biztosítva ezáltal a doboz testes megszólalását. A Motion Foundation modellek az alábbi 3 elegáns színváltozatban, a legtöbb lehetséges hangzástérbe jól illeszkedő kivitelben választhatóak: fekete, szaténfehér és dió.

B2

Kiviteli forma

Polcsugárzó

Frekvenciaátvitele

42 Hz – 23 kHz

A magassugárzó sugárzási kévéje

90° (függőleges) x 90° (vízszintes)

Érzékenysége

90 dB

Impedanciája

5 ohm

Keresztváltási pont

3800 Hz

Magassugárzó

1" (függőleges) x 0,94" (vízszintes)

Középmély sugárzó

6,5" (16,5 cm) alumíniummembrános, alumínium öntött kosaras hangszóró. Rezonanciamentes zárt kamrába szerelve. Egy homogén elemből készült membránnal.

A hangsugárzó doboz

Hátrafele nyitott reflexdoboz

Javasolt erősítő teljesítmény

15 - 100 watt

Csatlakozó aljzatok

Ötutas hangszórókábel csatlakozók (kettős kábelezésre nem alkalmas)

Tömege

15 font / 6,8 kg

Méretei (Mag. x Szél. x Mély)*

15,01" x 7,75" x 11,49"

38,12 cm x 19,68 cm x 29,18 cm

Kiviteli változatok

Fekete, dió és szaténfehér

   *A méretadatok a csatlakozó aljzattal és az előlappal együtt értendőek.

A műszaki adatok előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.

 

Gen2 Folded Motion Tweeter S

A Gen2 FMT S, vagyis a második generációs hajlított membrános magassugárzó a hagyományos technológiával készült magassugárzókkal szemben villámgyors és erőlködés nélküli hangleképezést biztosít. A vékony, harmonikaszerűen hajlítgatott membránnal készült magassugárzó fizikai méretéhez képest igen nagy sugárzó felülettel rendelkezik, hihetetlenül részletgazdag és tiszta, torzításoktól mentes hangleképezést garantál.

Folded Motion hullámterelő

Ez a tölcsérszerűen kiképzett keret szabályozza a hajtogatott membrános Gen2 Folded Motion magassugárzó által sugárzott hang terjedését a térben. A magassugárzó által besugárzott térben részletgazdag és hihetetlenül pontos megszólalást biztosít. Kiküszöböli a teremtárgyakról és a határoló falakról érkező nemkívánatos visszaverődések torzító hatásait és igen széles térben biztosít hiteles, életszerű hangzást.

McCracken-Vojtko keresztváltók

A süketszobában, visszhangmentes környezetben mért kiváló értékek biztosításában, valamint a valós körülmények között végzett vaktesztek során tapasztalt kiváló hangzásban a MartinLogan névhez kötődő Vojtko keresztváltó is fontos szerepet kapott. Segítségével sikerült az egyes hangsugárzókat a lehető legjobb hangzásteljesítményre hangolni.

Kézben tartott hangterjedés

A hangzás szempontjából meghatározó fontosságú szereplő a teremakusztika is, mivel a zenehallgatásra szolgáló helyiség kialakítása és berendezési tárgyai egyaránt erősen befolyásolják az ott elhelyezett és megszólaltatott hangsugárzók hangzásteljesítményét. A MartinLogan hangsugárzók egyedi kialakítása nagymértékben csökkenti a teremrezonanciák káros hatásait, eredményeként a hangzástérben a lehető legtermészetesebb megszólalást, tiszta hangleképezést élvezhetünk, ami a hangsugárzó helyének gondos megválasztásával és a hangsugárzók precíz beállításával a teremakusztikától függetlenül is tovább javítható.

Aluminum Mid-Bass Driver 

A MartinLogan saját fejlesztésű Motion XT és Motion Series, a Motion Foundation Series hangsugárzó családban már sikerrel kipróbált és bevált alumínium membrános mélyhangszórókat használjuk itt is, amelyek nagymértékben javítják a hangzás tisztaságát, részletgazdaságát, általánosságban is emelik a velük szerelt hangsugárzók hangzásteljesítményét.

Biztonságosan rögzülő hangsugárzó előlapok

A rejtett rögzítő elemek biztonságosan tartják a helyükön a hangsugárzó előlapokat, így a felhasználó egyéni ízlésének megfelelően választhatóan azzal, vagy anélkül használhatja a hangsugárzókat. Az előlapok egyedi megjelenési képet adnak a hang-sugárzóinknak, azzal, vagy anélkül, vagy akár azokat kifordítva, más szemcsézettséggel használva alakíthatják a hangsugárzók megjelenési képét.