Martin logan f1 hangsugárzó

 

F1 Csúcsteljesítményű Folded Motion (hajtogatott membrános) oszlopsugárzó

A MartinLogan Foundation termékcsalád története

A MartinLogan Foundation Series termékcsalád tagjai új szab-ványt teremtettek azáltal, hogy a MartinLogan jelképének számító csúcstechnológiás megoldásokat kínálják bárki számára elérhető áron. A Motion Foundation hangsugárzók is a Gen2 FMT S tech-nológia alkalmazásával készülnek, így hangzáskarakterükben és megjelenésükben a drágább, felsőbb kategóriás termékeink jellegzetességeit hordozzák kisebb méretben és árban kedvezőbb kivitelben.

Ezt a csúcskategóriás magassugárzót egy egyedi kivitelű, a haj-togatott membrános magassugárzóhoz tervezett hullámterelő keretbe foglaltuk, amely a teljes hangzástérben egyenletes, kiegyensúlyozott és jól megfogott hangzást biztosít, a hallgató tér minden pontján közel azonos hangzásélményt nyújtva és kikü-szöbölve a teremakusztika számos nemkívánatos hatását. A magassugárzó kivételesen jó hangzását az alumínium kosaras közép- és mélysugárzó teszi teljessé, biztosítva ezáltal a doboz testes megszólalását. A Motion Foundation modellek az alábbi 3 elegáns színváltozatban, a legtöbb lehetséges hangzástérbe jól illeszkedő kivitelben választhatóak:

Fekete, szaténfehér és dió.

F1

Kiviteli forma

Padlón álló hangsugárzó

Frekvenciaátvitele

41 Hz – 23 kHz

A magassugárzó sugárzási kévéje

90° (függőleges) x 90° (vízszintes)

Érzékenysége

92 dB

Impedanciája

4 ohm

Keresztváltási pont

240 Hz, 3700 Hz

Magassugárzó

1" (függőleges) x 0,94" (vízszintes)

Középmély sugárzó

5,5"-es (14 cm-es) alumínium-membrános, alumínium öntött kosaras hangszóró. Rezonan-ciamentes asszimmetrikus kamrába szerelve. Egy homo-gén elemből készült membrán-nal.

Mélysugárzók

3 x 5,5”-es (14 cm-es) alumí-nium-membrános, alumínium öntött kosaras hangszóró. Re-zonanciamentes asszimmetri-kus kamrába szerelve. Egy ho-mogén elemből készült mem-bránnal.

A hangsugárzó doboz

Hátrafele nyitott reflexdoboz

Javasolt erősítő teljesítmény

15 - 200 watt

Csatlakozó aljzatok

Ötutas hangszórókábel csatla-kozók (kettős kábelezésre nem alkalmas)

Tömege

46,5 font / 21,09 kg

Méretei (Mag. x Szél. x Mély)*

41,42" x 8,27" x 14,43"

105,2 cm x 21 cm x 36,65 cm

Kiviteli változatok

Fekete, dió és szaténfehér

   *A méretadatok a csatlakozó aljzattal és az előlappal együtt értendőek.

A műszaki adatok előzetes be-jelentés nélkül is változhatnak.

Gen2 Folded Motion Tweeter S

A Gen2 FMT S, vagyis a második generációs hajlított membrános magassugárzó a hagyományos techno-lógiával készült magassugárzókkal szemben villám-gyors és erőlködés nélküli hangleképezést biztosít. A vékony, harmonikaszerűen hajlítgatott membránnal készült magassugárzó fizikai méretéhez képest igen nagy sugárzó felülettel rendelkezik, hihetetlenül rész-letgazdag és tiszta, torzításoktól mentes hangleképe-zést garantál.

Folded Motion hullámterelő

Ez a tölcsérszerűen kiképzett keret szabályozza a hajtogatott membrános Gen2 Folded Motion magas-sugárzó által sugárzott hang terjedését a térben. A magassugárzó által besugárzott térben részletgazdag és hihetetlenül pontos megszólalást biztosít. Kikü-szöböli a teremtárgyakról és a határoló falakról érke-ző nemkívánatos visszaverődések torzító hatásait és igen széles térben biztosít hiteles, életszerű hang-zást.

McCracken-Vojtko keresztváltók

A süketszobában, visszhangmentes környezetben mért kiváló értékek biztosításában, valamint a valós körülmények között végzett vaktesztek során tapasz-talt kiváló hangzásban a MartinLogan névhez kötődő Vojtko keresztváltó is fontos szerepet kapott. Segít-ségével sikerült az egyes hangsugárzókat a lehető legjobb hangzásteljesítményre hangolni.

Kézben tartott hangterjedés

A hangzás szempontjából meghatározó fontosságú szereplő a teremakusztika is, mivel a zenehallgatásra szolgáló helyiség kialakítása és berendezési tárgyai egyaránt erősen befolyásolják az ott elhelyezett és megszólaltatott hangsugárzók hangzásteljesítményét. A MartinLogan hangsugárzók egyedi kialakítása nagymértékben csökkenti a teremrezonanciák káros hatásait, eredményeként a hangzástérben a lehető legtermészetesebb megszólalást, tiszta hangleképe-zést élvezhetünk, ami a hangsugárzó helyének gondos megválasztásával és a hangsugárzók precíz beállításával a teremakusztikától függetlenül is tovább javítható.

Aluminum közép- és mélysugárzó

A Motion Foundation Series termékcsaládban is a MartinLogan saját fejlesztésű, a Motion XT és Motion Series hangsugárzó családban már sikerrel kipróbált és bevált alumínium membrános mélyhangszórókat használjuk, amelyek nagymértékben javítják a hang-zás tisztaságát, részletgazdaságát, általánosságban is emelik a velük szerelt hangsugárzók hangzástelje-sítményét.

A padlóról visszaverődő hangok által keltett hangzástorzulást gátló kivitel

A mélyhangszórók precíz elhelyezésével és a ke-resztváltó finomhangolásával stúdió referencia hang-zást sikerült elérnünk. A MartinLogan mérnökei úgy alakították ki az oszlopsugárzókat, hogy a hangzásuk természetes, de testes legyen, felhasználva a külön-féle hallgató helyiségekben a padlóközelben végzett mérések közös jellemzőit.

Biztonságosan rögzülő hangsugárzó előlapok

A rejtett rögzítő elemek biztonságosan tartják a helyükön a hangsugárzó előlapokat, így a felhasz-náló egyéni ízlésének megfelelően választhatóan azzal, vagy anélkül használhatja a hangsugárzókat. Az előlapok egyedi megjelenési képet adnak a hang-sugárzóinknak, azzal, vagy anélkül, vagy akár azokat kifordítva, más szemcsézettséggel használva alakít-hatják a hangsugárzók megjelenési képét.