Phasemation PP-Mono

Mono MC hangszedő,

amely a hiteles zenei megszólalás mellett még arra is képes, hogy az előadó művészek lemezbarázdákba vésett zenei szenvedélyének is hangot adjon. A Phasemation régóta várt mono hangszedője.

Sok audiofil zenerajongó továbbra is ragaszkodik a mono megszólalta-táshoz. Sokan vallják azt is, hogy a forgalomban lévő mono hangszedők jó része nem nyújt kielégítő hangzásteljesítményt. Éppen ezért, meglehetősen hosszú fejlesztési időszak után a Pasemation a mono hangszedők terén is megteremtette a magas szintű harmóniát ”a friss, eleven közép- és felsőtartomány, valamint a rezonáns mélyfrekvenciás hangtartomány” között.

A vállalkozásunk újraindulásának 10. évfordulájára hoztuk forgalomba a PP-Mono hangszedőnket, amelyben a 10 éves kutatási-fejlesztési munkánk eredményét sűrítettük.

Tűcsere

A termék legfőbb jellemzői és fejlesztési koncepciója

Legfőbb jellemzői

1. Újratervezett mágnesrendszer

Újraterveztük a mágnesrendszer formáját és belső felépítését is, növelve a hatékonyságát és megnövelve a rendszer felbontóképességét a mono lemezek minél tökéletesebb minőségben történő lejátszásához. A tűhegy sugarát a minél tökéletesebb kiolvasáshoz 1,0 mil. értékre állítottuk be. Tűszárként a mono lemezekhez alkalmasabb, könnyű és erős alumíniumot választottuk. Az eredetileg tervezett mágnestekercset kombinálva vele tökéletes hangzásteret és friss hangzást kaptunk, ami nem egyszerűen megoldható feladat a mono hangszedők világában.

2. Erős vázszerkezet

A hangszedő talplemeze és doboza rozsdamentes acélból, illetve duralumíniumból készült. Emellett DLC (Diamond Like Carbon, gyémántszerű szén) *1) bevonatot kapott, ami tovább növeli az eszköz szilárdságát és kiváló rezgéscsillapító hatású anyag.

*1 DLC (Diamond Like Carbon, gyémántszerű szén): Ez egy egyedi gyártástechnológiával, gőz alapú szintézissel előállított szénfilm. A keletkező anyag igen merev, nagyon jó az elektromos szigetelő képessége, elektromos és szilárdsági jellemzői közel állnak a gyémántéhoz.

3. Átörökítettük a csúcsminőségű hangzás elérésében bevált anyagokat, összetevőket

A PP Mono hangszedőbe is átörökítettük a többi csúcsminőségű hangszedőnkben már jó szolgálatot tett alábbi anyagokat és elemeket: szamárium-kobalt mágnest, a 6N tisztaságú oxigénmentes rézből készült mágnestekercset, a tiszta vas csévetestet és még néhány más elemet.

 

Az esetlegesen sérült, netán elkopott tű cseréje ügyében keresse a hangszedőt forgalmazó segítségét!

A PP-Mono hangszedő műszaki adatai:

Az áramgenerálási módszer

Mozgótekercses hangszedő

Impedanciája

4 Ohm

Javasolt tűnyomó erő

20 mN (2,0 gramm)

Kimenő feszültségszint

0,38 mV (vízszintes irányban, 1 kHz-en, 50 mm/s elmozdulás mellett)

Engedékenysége

8,0 x10(e-6) cm/dyne

Frekvencia átvitele

10 Hz – 30 kHz

Csatorna egyensúlya

1 dB-en belül (1 kHz-en

Nettó tömege

14,7 g

A tűhegy típusa

Gyémánt (kerek /conical/ tűhegy, görbület 0.025 mm /1 mil/)

Tűszár

Alumínium

Mágnes

Szamárium-kobalt mágnes

A mágneskört alkotó anyag

Permendur

Talp

Rozsdamentes (Gyémántszerű szén-film bevonat)

A hangszedő teste

Duralumínium (Gyémántszerű szén-film bevonat)