Phasemation PP-2000

MC hangszedő

A Phasemation zászlóshajója az MC hangszedők termékpalettán. Tökéletes élethűséggel adja vissza a zenét és még az előadó művész lemezbarázdába préselt szenvedélyét, hangulatát is képes kiolvasni és tolmácsolni.

A Phasemation cégnél folyamatosan dolgozunk a vállalkozásunk alap-jait megteremtő hangszedők fejlesztésén és továbbfejlesztésén. A folyamatos fejlesztés eredményeként sikerült megoldást találnunk a hangszedő és a tű oldalirányú nemkívánatos elmozdulásainak megakadályozására, a minden korábbinál jobb térleképezésre, elevenebbé, életszerűbbé tudtuk tenni a közép- és a felső tartományt, természetesen szólnak a mélyei. Mindezek alapján joggal nevezzük ezt a hang-szedőt termékeink ékkövének.

A PP-2000 MC hangszedő legfőbb jellemzői

Űj tervezésű mágneskör

A PP-1000 mágneskörének felülvizsgálata után döntöttünk arról, hogy új mágneskört tervezünk a csúcskategóriás hangszedőnkhöz. Mágnesanyagként megtartottuk a permendurt (ez egy vas-kobalt-vanádium ötvözet), de újraterveztük a mágnesjáromot (yoke).

Eredményeként új formájú, a korábbinál jobb hatásfokú és egyenletesebb mágnesteret eredményező szerkezetet sikerült létrehoznunk.

Ezzel a kimenő jelszint is nőtt anélkül, hogy meg kellett volna növelnünk a rezgést keltő szerkezet tömegét.

A rezgést keltő rendszer újratervezése

Teljesen újraterveztük a rezgéskeltő rendszert, hogy javítsunk a hangzásminőségen, a csatornaegyensúlyon, a hangzás kiegyensúlyozottságán. A mozgó tekercsben keletkező igen alacsony feszültségű jel minőségének javítására tovább tökéletesítettük a csillapító elemeket, új anyagot használtunk a nemkívánatos rezgések csillapítására, így minden korábbinál életszerűbb, természetesebb hangzást élvezhetünk.

Megtartottuk a legjobb hangzás eléréshez szükséges jól bevált anyagokat

A PP-1000 hangszedőben már bizonyítottan jó hangzást eredményező anyagokat az új zászlóshajónkban is megtartottuk: A tűszár itt is tiszta boron, ennél jobbat még nem találtunk. A mágnestekercs anyaga 6N tisztaságú oxigénmentes rézhuzal, a tekercs csévetest tiszta vas. A vezetékcsillapítót és más egyéb szerkezeti anyagokat is a PP-1000 hangszedőből örökítettük át az új csúcstermékünkbe.

A hangszedő teste továbbra is a DLC (Diamond Like Carbon, gyémántszerű szén)*1 maradt, ami a többi hangszedőnk esetében is jól bizonyított és bevált. A ház rendkívül merev, ugyanakkor tökéletesen csillapítja a nemkívánatos rezgéseket, így nem keletkeznek a hangzásminőséget rontó mellékzörejek.

*1 DLC (Diamond Like Carbon, gyémántszerű szén): Ez egy egyedi gyártástechnológiával, gőz alapú szintézissel előállított szénfilm. A keletkező anyag igen merev, nagyon jó az elektromos szigetelő képessége, elektromos és szilárdsági jellemzői közel állnak a gyémántéhoz.

Tűcsere

Az esetlegesen sérült, netán elkopott tű cseréje ügyében keresse a hangszedőt forgalmazó segítségét!

A PP-2000 hangszedő műszaki adatai:

Az áramgenerálási módszer

Mozgótekercses hangszedő

Impedanciája

4 Ohm

Javasolt tűnyomó erő

17 – 20  mN   (1,7-2,0 gramm) között

Kimenő feszültségszint

0,3 mV (vízszintes irányban, 1 kHz-en, 50 mm/s elmozdulás mellett)

Engedékenysége

8,0 x1 0(e-6) cm/dyne

Frekvencia átvitele

10 Hz – 30 kHz

Csatorna elválasztása

30 dB, vagy nagyobb (1 kHz-en)

Csatorna egyensúlya

1 dB-en belül (1 kHz-en

Javasolt üzemi hőmér-séklet tartomány

20  - 26 

Nettó tömege

14,3 g

A tűhegy típusa

Gyémánt (vonalban érintkező /line contact/ érintkezés, görbület 0,03 × 0,003 mm)

Tűszár

Tiszta boron, Ø0,26 mm

Mágnes

Szamárium-kobalt mágnes 

A mágneskört alkotó anyag

Permendur

Talp

Rozsdamentes (Gyémántszerű szénfilm bevonat)

A hangszedő teste

Duralumínium (Gyémántszerű szénfilm bevonat)