Tarolt az Ayre Acoustics

Három "év készüléke 2009" díjat is kapott az Ayre Acoustics a Stereophile magazinnál

Tarolt az Ayre AcousticsA világ egyik legnevesebb High-End magazinja az amerikai Stereophile szerkesztői minden évben megszavazzák, hogy mik voltak egy-egy termékkategória legjobb berendezései. Az így kiválasztott audiofil komponensek közül pedig szintén szavazással választják ki az év legjobb berendezését. 2009-ben az Ayre Acoustic durván tarolt az amúgy meglehetősen erős konkurensek között:


a, Az év digitális forráskészüléke - Ayre Acoustics QB-9 USB D/A átalakító

A Stereophile stábja következőképpen indokolja, hogy miért éppen az Ayre Acoustics QB-9 USB D/A átalakítóját választották meg az év digitális forráskészülékének:

„A ránk igen mély benyomást tett Ayre Acoustics QB-9 USD DAC Gordon Rankin Streamlength programját és a Texas Instrument TAS1020B USB vevő áram-körét egyesíti az Ayre új Minimum Phase (MP, minimálfázis) helyreállító szűrőjével, - miközben az Ayre nulla visszacsatolás és teljesen szimmetrikus felépítés elvéhez is hű marad. Eredményeként egy hatalmas terű, valódi hangzás született, a PC-ről származó régi felvételek új élettel teltek meg. Wes Phillips lelkét „pszichadelizálta” és JA is el volt bűvölve attól, hogy milyen ragyogó eredményt mutatott az Ayre aszinkron USB csatolója a keményen vallató Miller/Dunn digitális jelalak torzulási (jitter) tesztjén.”

b, Az év előerősítője - Ayre Acoustics KX-R

A Stereophile stábja következőképpen indokolja, hogy miért éppen az Ayre Acoustics KX-R előerősítőjét választották meg az év előerősítőjének:

„Nocsak! Az ékszerdoboz-szerű Ayre Acoustics KX-R előerősítő számottevően több első helyezést és sokkal több szavazatot kapott, mint a verseny bármely más résztvevője. Valójában 26-an szavaztak és ebből a KX-R kétszer annyi első helyezést kapott, mint a verseny második helyezettje, az ugyancsak nagyszerű Parasound Halo JC 1 monoblokk. Másképp kifejezve, 16 zsűritag közül csak öt volt, aki nem a KX-R-re szavazott és a legtöbb rá szavazó pedig az első helyre tette azt. Meg kell persze említenünk a Peachtreee Audio Nova D/A integrált erősítőjét is, amely három első helyre szóló szavazatot kapott, de ez mit sem változtat azon, hogy mennyire nagy tekintélynek örvend az Ayre KX-R, mennyire csodálják és gyakran szeretik azt azok, akiknek már volt szerencséje hallani.
Az Ayre -2007-ben kategóriájában hasonlóképpen kiütéssel győzedelmeskedett- MX-R monoblokkhoz illeszkedő formájúra tervezett KX-R egy nulla visszacsatolású, teljesen szimmetrikus felépítésű, egy 75 fontos tömör alu-mínium tömbből kimart házba épített és egyszerűen audió jelenlétet adó előerősítő készülék. Az Ayre változtatható erősítési tényezőjű transzkonduktancia elvére alapozott topológiájú készülék a hangerő szabályozó állásától függetlenül állandó jel/zaj arányt garantál és az alacsony szintű hangok esetében is hihetetlen felbontást produkál. Wes Phillipset tökéletesen meggyőzte a készülék. A KX-R-t lélegzetelállító transzparenciájáért magasztalta és különösen azt élvezte, hogy milyen mélyre, -milyen hihetetlen mélyre- helyezte a hallgatót a színpadon. „Amennyiben nem ez a világ nyolcadik csodája, kérem azokat újra számba vetetni!”
Most nem kellett semmit újra számba venni, Wes! Az Ayre a biztos befutó!”

Tarolt az Ayre Acoustics


És ez még mind semmi!

Az Ayre Acoustics QB-9 USB D/A átalakító az év legjobb terméke díjat is elnyerte!

A Stereophile stábja következőképpen indokolja, hogy miért éppen az Ayre Acoustics QB-9 USB D/A átalakítóját választották meg az év legjobb termékének:

„Bár a Wilson Audio nagyra nőtt MAXX 3 hangsugárzója több első helyezést érő szavazatot kapott (négyet), mint eddig bármely más termék, az előre-látóan megtervezett Ayre QB-9 vezeti a mezőnyt a legtöbb rá adott szavazattal, s így ez a készülék lett az idei abszolút győztes. Ráadásul Charlie Hansen és az Ayre Acousticsnál keményen dolgozó zenebarát fiatalok kétszeresen is büszkék lehetnek: A KX-R előerősítőjük kapta a bronzérmet, mindössze csak két szavazattal lemaradva a Wilson mögött. A többi legalább egy első helyezést kapott termék a Meridian 808i.2, az YG Acosutics Anat Reference II Professional, a Peachtree Nova és a zsebbarátra kalkulált árú Cambridge Audio DacMagic D/A jelátalakító.
De az Ayre QB-9 volt, amely allelujázásra késztette Wes Phillips-et. Mihelyt meghallhatta Wes a kedvenc felvételeit azok eredeti felbontásában, már nem tudott visszalépni. A fickó egyre többet akart abból a teres, testes, felvillanyozó, 24 bites jelfolyamból. Nem csak a fizikai élvezetet - sokkal inkább az emocionális beteljesülést adta. Wes sokkal közelebb érezte magát a kedvenc előadóihoz, mint bármikor korábban. De akik a fizikai élvezet és az érzelmek felszítása helyett sokkal inkább a tudomány hangjára hallgatnak, kérdezzék John Atkinsont. Míg a hagyományos USB DAC készülékek általában csúnyán elhasalnak a digitális jelalak torzulás, idegen szóval a jitter frontján, addig az Ayre aszinkron USB üzemmódja igazi felüdülést jelent.
A tökéletesen kidolgozott, megtervezett és az analóg és digitális tartományban egyaránt rendkívüli teljesítményre képes QB-9 a zenét egyszerűen, közvetlenül, sallangmentesen, annak a legtisztább formájában szólaltatja meg – néhány okkal több, hogy valóban megünnepeljük. Gratulálunk, Ayre és köszönjük!”