Megújult Benz Micro S Class hangszedők

Benz, Micro, S Class, hangszedő, pick-up, tűprofilAz analóg lemezjátszás töretlenül fejlődik. Egyre többen térnek vissza az LP-k hallgatására. Ahogy az igények nőnek, a gyártók is folyamatosan fejlesztik termékeiket. A Benz Micro nemrégiben bemutatott S Class családja is megújult. Az eddig használt FG S tű helyett egy módosított Micro Ridge tű került minden S Class hangszedőbe.

Az új tű japán gyártmányú. A tűprofil legjellemzőbb sajátossága a barázdával érintkező felület kialakítása. A tű vége egy mindössze 5 mikron magasságú 4-6 mikron vastagságú párhuzamos falúra csiszolt 2-3 mikron sugarú polírozott gyémánt felület. Ennek az az előnye, hogy a barázda követéséből eredő torzítások jelentősen csökkennek. A tűprofil kisebbik sugara fele akkora, mint az FG S tűprofil esetében, így a belső barázda torzítás csökken, a magas frekvenciás átvitel pontosabbá válik.
További előnye ennek tűprofilnak az, hogy az idők folyamán, ahogy a tű kopik, nem változik a tű barázdával érintkező felületének a nagysága, ezáltal nem romlik a hangminőség. Mindaddig, amíg az 5 mikronos magassága el nem kopik a tűnek, azonos minőségű lesz a hangszedő.

Benz, Micro, S Class, hangszedő, pick-up, tűprofil
Ez pedig azt jelenti, hogy a hangszedő élettartama is megtöbbszöröződik, 15-20 év a várható élettartama egy ilyen hangszedőnek és ez alatt a hangminőség változatlan.
A megújult Benz Micro S Class hangszedők már kaphatók.